Wat Chalong & Big Buddha

0

Aston var lyckligast idag, han har så länge velat åka till Buddhaberget och idag var det äntligen dags.
Från resorten ser man Big Buddha högt upp på berget därav smeknamnet Buddhaberget.
Vi gjorde ett snabbt besök på Wat Chalong, tempelbesök tycker jag är en lugnande och trevliga besök när jag är i Thailand men inte sedan jag fick barn, då är det mest ett stressat påhitt. Här blev tjejerna kissnödiga i omgångar så så mycket tempelbesök hanns det inte med, mest toahäng.
Sedan åkte vi på slingriga branta vägar upp på Buddhaberget, det låg många elefantcamper längs vägen så barnen var nöjda med utsikten. Tyvärr hann vi inte stanna då vi skulle upp på berget och sedan hade bokat bord på en trevlig restaurang. Hungriga och trötta barn vill man inte komma in med på resturang så det gäller att vara där i god tid för att kunna hinna njuta något av maten. Så elefanterna får vi se mer av någon annan dag.
Big Buddha var ett trevligt utflyktsmål som jag verkligen kan rekommendera med barn, det var roligt för hela familjen. Vi blev även välsignade av en munk som skvätte vatten på huvudet och man fick varsit armband. Sigrid ville inte ha vatten på huvudet med risk för att bli smutsig så hon hann springa iväg. Dock var hon väldigt nyfiken över när vi andra fick det och munken lyckades då skvätta till lite vatten på hennes huvud och hon blev ju såååå ledsen, puh, där var den friden över. Jättefin utsikt över södra delen av Phuket hade man ifrån Buddhan.
Sedan var det där med restaurang namn, vi åt på en jättetrevlig Libanesisk restaurang som även hade thai/västerländsk mat så alla blev nöjda och maten var riktigt bra. Barnen var dock i vildaste laget så middagen blev inte så långvarig.

 

IMG_1164

IMG_1172

IMG_1185

IMG_1207

IMG_1213

IMG_1243

 

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.