Vietjet Air inrikesflyg Vietnam

2

Premiär för oss att flyga inrikesflyg i Vietnam. I dag flög vi med Vietjet Air och blev positivt överraskade. När vi bokade flygbiljetterna på Vietjet Airs hemsida så bokade vi även på 4 st extra bagage á 20 kg och valde sittplatser till alla på flyget.

En vecka innan vi skulle flyga med Vietjet Air så bokade vi på en extra väska. Så idag när vi skulle checka in i Ho Chi Minh City för att flyga till Phu Quoc så tänkte vi, undra hur det här kommer att gå. Det gick riktigt bra. Incheckningen var öppen när vi kom till flygplatsen ca 2,5 h före avgång. Checkin stänger 40 minuter före avgång på inrikesflyg med Vietjet Air i Vietnam. Vi hade även en väska som råkade väga mer än 20 kg men det sa de ingenting om.

Flighten skulle ta 55 minuter, tog 35 minuter. Flyget vi flög med kunde man fälla sätena och det fanns bord och stolsficka hurra, lite lyx för ett lågprisflygbolag.

Prisläge Vietjet Air

Vi betalade 225 USD (ca 2000 sek) för vår enkelresa från Ho Chi Minh – Phu Quoc. Det var samma pris för vuxna och barn, i priset är även 5 st bagage 20 kg och förbokade sittplatser inkluderade. Det kostade 25 USD att betala det var det enda sura kan jag tycka men men. Priserna styrs ju helt efter tillgång och efterfrågan och kan ju såklart vara både billigare och dyrare.

Om du har erfarenhet att flyga med Vietjet Air eller annat flygbolag i Vietnam kommentera gärna 🙂

Boardingkorten var som kvitton. Alla behövde även visa upp bagagetaggarna när vi lämnade flygplatsen på Phu Quoc för att visa att vi hade med rätt väskor ut från flygplatsen så spara taggarna!

2 KOMMENTARER

 1. Sitter och planerar vår 4 veckors semester i Vietnam (2-31 december) med min familj (sambo och barn (5 och 9 år). Vi har en väldigt liknande plan som den resan du verkar ha gjort (ho chin minh => phu quoq => hoi an => mekongdeltat (från ho chi minh)).

  Var är ditt bästa tips för denna resan, vad skulle du ändrat på om du fick göra om det?
  Är även lite fundersam på Hoi an i december då vädret verkar vara väldigt osäkert och kallt. Vad är dina tankar kring det?

  Vad är dina tankar kring vår resplan? Om man struntar i Hoi an och satsat på att stanna mer i södra vietnam, har du några bra tips på platser att besöka?

  • Åh vilken härlig resa ni har framför er 🙂 Jag är ändå rätt nöjd med vår resrutt, om jag hade gjort om den så hade jag velat åka tåg längs kusten. Jag hade kortat ner antal nätter på Phu Quoc (vi hade 13 nätter där) och istället tagit oss från HCMC ut mot kusten till Mui Ne och vidare Nha Trang upp mot Hoi An.
   Vi var i Hoi An i 7 nätter, det regnade nästan hela tiden vi var där. Barnen badade vissa dagar i poolen men alldeles för kallt för mig 😉 Vi hyrde cyklar nästan varje dag och tog oss runt i våra regncapar. Hela familjen gillade verkligen Hoi An. Vi visste att vädret kunde vara regnigt och kallt och hade efter Vietnamresan 2 varma månader framför oss i Thailand så oss gjorde det inget. Men visst man ska nog tänka en extra gång eller korta ner antal nätter där. Hoppas du fick svar på dina frågor, tveka inte att skriva igen så hjälper jag gärna till. Önskar er en fantastisk resa!!

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.