Varför åka till Thailand på sommaren

2

Ja, varför ska man åka till Thailand på sommaren? Thailand är inte svenskarnas favoritresmål på sommaren precis, inte mig emot. Vi åker till Thailand för så mycket mer än solen. För det är egentligen solen som är det man kan missa av en resa till Thailand på sommaren. Av min erfarenhet av ”sommarväder” i Thailand så är det rätt ok väder i de flesta ”turistdelarna” i landet från mitten av juni till mitten av augusti. Det regnar som mest i maj och september.

Det vi älskar med Thailand och framförallt Ban Phe, dit vi ska åka är:

1. Lugnet! Hur lyxigt är det inte att slippa trängas vid en pool med en miljon andra soltörstande svenskar som ska få den bästa veckan på hela året och tror att barnen lämnar syskonkärlek och andra små hyss hemma haha = upprörda och irriterande föräldrar. Jag är också det ibland, det är ju naturligt såklart. Men mina förväntningar och prislappen jag gett för resan är betydligt lägre så jag tror att irritation inte blir lika stor.

2. Att ha poolen i princip för sig själva. När man vill ha en solstol så finns det alltid lediga. Ingen väckarklocka på morgonen för att paxa stol eller betalt extra för att få ”samma” reserverade solstol för hela veckan. (den affärsidén tycker jag är helt tragisk, att den ens ska behöva finnas, men såklart värt mycket för många att slippa morgonstressen inför dagens ”hitta bästa solstolsrace”)

3. Äta fantastisk god mat till schyssta pengar.

4. Strandhäng i thaistil liknande allinklusive. Familjen (2 vuxna + 3 barn) hänger på stranden en hel dag, solstolar, parasoll, ex antal glassar, vattenflaskor, lunch med dryck, kanske en och annan öl och frukt tallrik. Barnen hämtar det de vill ha, vi betalar när vi lämnar stranden ca 250 sek för en heldag.

5. Varmt, det är alltid varmt. Klänning och flipflops fungerar dygnet runt.

6. Massage, thai/olje/fotmassage för 80 sek/timman. Det blir några stycken på varje semester.

7. Människorna, thailändarna har tid för oss turister i lågsäsongen. Man kommer nära det riktiga thailivet.

8. Att få vara tillsammans som familj och bara va, inga barnklubbstider eller minidiscotider att passa. Klockan spelar mindre roll..

Om vi ska snacka nackdelar också, så visst är det en längre flygresa som krävs och lite tidsomställning som måste göras, inte att förglömma.. en del vågor kan även förekomma tidvis framförallt nere på Phuket sommartid.

Vad har du för semesterplaner i sommar? Vad prioriterar du och din familj när ni väljer semesterort och semesterresa? Blir det Sverige eller utomlands? Bil/Husvagn/Husbil/Tåg/Buss/Flyg? Nyfiken 😉

Thailand sommar

Ljumma kvällsbad

2 KOMMENTARER

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.