Vardagsliv

2

Ja här flyter vardagen på.

Vi följer coronarapportering i Sverige på lagom avstånd. Tänk vad många som blivit drabbade både med smittan och ekonomiskt. Undra när börsen och företagen återhämtar sig efter de här? Hoppas verkligen det avtar. Redan nu tufft för många länder och företag.

Samtidigt så tycker jag fortfarande att det är lite galet vilken hysteri det har blivit. Nu är inte bara frågan om man vågar resa till Thailand längre. Nu är frågan om man ens vågar lämna sina barn på skolan. Vi har fått info om vår hemskola i Sverige som gått ut till alla föräldrar att barnen har skolplikt och så länge man inte varit i ett smittoriskområde så ska barnen vara i skolan. Friska och glada, precis som det ska vara. Skönt att höra tycker jag.

Vi känner oss fortfarande väldigt trygga här. Thailändarna i vår omgivning rör sig ju endast på moppeavstånd och vi hänger mycket ute och nu börjar även stränderna lysa med sin frånvaro av turister nu när loven passerat. Inga folkmassor eller någon kollektivtrafik här precis.

Åter till vardagen..

En vanlig vardag brukar se ut så här för oss: Kl.7 upp och hoppa, frukost och göra iordning oss för att skjutsa barnen som börjar skolan/förskolan kl.8.30. Sedan gymmet för oss vuxna innan det är dags att åka hem och jobba. Jobb och lunch fram till kl.14 då det är dags att hämta kidsen.

Eftermiddagarna innehåller ofta mellis, spel och poolchill till det är dags att komma överens om vilken restaurang vi ska äta middag på 🙂

(Förekommer vanligtvis några timmar framför datorn och telefonmöten kvälls- och nattetid här i huset också)

Ibland är det kompislek. Idag kommer kompisar till oss så då blir det poolchill, hämta middag för att käka hemma på terassen. Sen lär det även bli en del sång 🙂 Tjejerna har fått varsin ny mikrofon med högtalare på som man kan koppla Spotify till så man kan ha en låt i den och sjunga till. Hela familjen tyckte det var så kul när vi testade igår för första gången och det lär våra kompisar idag också tycka, det vet vi.

Imorgon efter skolan ska Sigrid och jag gå själva på oljemassage 1 h då hon fick presentkort av sina kompisar när hon fyllde år, lyxigt. Redan bokat och då blir det av.

Torsdag blir en liten utflykt som kommer bli så nice, vi ska besöka ett hotell som är nybyggt i hoodsen. Ska bli så kul att se på nära håll!

Och på fredagkväll är det tjejkväll för bara mamman i huset, inte fel det heller. God mat och dryck och massa garv.

Bäst av allt, i helgen har vi inget bokat. Så skönt. Efter att ha varit borta i Kuala Lumpur och Pattaya senaste helgerna så känns det riktigt skönt. Det är kitesurfing tävling i Mae Phim i helgen så vi har bara pratat lite löst om att åka dit och kika om vi känner för det.

Hoppas ni med har en bra vecka framför er, händer det något kul som ni vill dela med er av så gör mer än gärna det. Ha det gott vänner så hörs vi! 🙂

Middag hos Wangborn, då är verkligen alla i familjen alltid nöjda och mätta när vi åker därifrån. Säkert kort! Thai, pizza och pasta. Jag äter ofta satay, då får man kycklingspett som är mer kött än en kycklingfilé och jordnötssås, så gott! Igår blev dock Lilleman biten av en myra vid moppen innan vi hann åka därifrån. Det var så mycket skrik och gråt innan vi förstod vad som hänt. Stackars liten..

När solen bara uppenbarar sig som ett stort rött klot när vi kommer och åker längs strandpromenaden igårkväll. Svårt att fånga på bild.

Jampa, massagen på gatan. Idag smet jag dit före lunch på en oljemassage i min ensamhet. Sover så dåligt på nätterna ibland och då är detta ljuvligt.

2 KOMMENTARER

 1. Ser så härligt ut 🙂
  Vad jobbar ni med då ni kan åka och bo borta så länge? Hade varit en dröm 🙂

  • Hej Linda,
   ja det är verkligen härligt.
   Vi jobbar i egna företag som konsulter, jag med sälj och marknadsföring.
   Många andra som är här länge är tex. föräldralediga, har sparat länge och är tjänstlediga eller jobbar mot Sverige.
   Det finns vissa som tex. jobbar på svenska skolan annars är det svårt att jobba i Thailand. Bättre att tjäna pengarna i Sverige och spendera i Thailand.
   Vi har alltid sparat föräldradagar för att kunna använda till långresor så det har ”räddat” oss i många lägen.
   Drömmar är till för att uppnås, det gäller bara att ha en plan och vara bra på att spara!! 🙂

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.