Vår Vietnamresa

0
64

Tänkte bjuda på vår resplan idag och karta av Vietnam så ni liksom hänger med var vi förflyttar oss 🙂

Flyg Stockholm via Doha till Ho Chi Minh City med Qatar Airways

Ho Chi Minh City 4 nätter. Mo Chi Minh City har ca 8 miljoner invånare och 5,5 miljoner mopeder. Det lär bli fartfyllda dagar och hotellchill på centralt beläget hotell i distrikt 1 mitt i city.

Inrikesflyg Ho Chi Minh City – Phu Quoc med Vietjet Air, 1 timmes flight.

Phu Quoc, här blir det sol & bad, strandhäng, god mat, vattenland, hyra cyklar och massa poolbus. Vi bor totalt 13 nätter uppdelade på två mellanklass hotell/bungalow på stranden. Alltid kul med lite variation på restaurang, pool mm därför väljer vi två olika hotell.

Båt ca 2h från Phu Qouc till fastlandet, taxi ca 2h vidare till Can Tho

Can Tho – Mekongdeltat 3 nätter. Här ska det verkligen upplevas det lokala Vietnam. Att åka runt i långsvansbåt på de smala kanalerna där befolkningen livnär sig nära kanalerna. Att besöka den välkända flytande marknaden i Cai Rang ser vi verkligen fram emot. Här är det väldigt populärt att bo Homestay, alltså i hemmiljö med vietnameserna. Vi har valt ett trevligt hotell med pool, mest för barnens skull. Så de kan chilla vid poolen när det behövs och vi alla kan sova gott om natten.

Inrikesflyg Can Tho – Da Nang med Vietjet Air 1,5 h timmes flight, taxi 3 mil vidare till Hoi An.

Hoi An 4 nätter myshotell i stan nära floden. Åh vad jag lockas av denna lilla pärla, som jag verkligen tror att det är. Här ska vi ta det lugnt, insvepa Vietnam. Hoppas på att köpa massa fina rislampor som staden är känt för och äta massa god gatumat. Nära till havet med om temperaturen tillåter, ligger lite mer norrut så dagstemperaturen verkar snitta ca 22 grader.

Hoi An 3 nätter, förbokat hotell som är avbokningsbart om vi blir sugna på att bo i Da Nang i stället.

Flyg Da Nang – Bangkok knappa 2h med Vietjet Air, förbokad taxi vidare till Ban Phe Home Sweet Home. Kan känna känslan redan nu hur himla mysigt, lyxigt och stort huset kommer att vara efter att vi hela familjen delat rum i nästan 1 månad. Hallelulja! 🙂

Bild ovan: gratis bild från pixabay från Hoi An

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.