Var har min favorit pad thai tagit vägen?

0

Som jag älskar pad thai med räkor på Oriental Beachs lilla strandrestaurang på Chackpong Beach utanför Ban Phe i Thailand. Det är nog egentligen inte rätten i sig utan hela upplevelsen. Det är Thailand, det är billigt, det är knacklig engelska, många leenden och det smakar gott.

Den lilla poolrestaurangen som nästan ligger nere vid stranden på Oriental Beach har länge drivits av ett äldre par. Första gången vi åt där var när vi julen 2016 hyrde ett hus tillsammans med en kompisfamilj där i två veckor. Då åt vi i restaurangen minst en gång varje dag. De hade ju såklart andra rätter än pad thai. En hel del thailändska och så några västerländska också.

Sedan dess så har vi ofta svängt förbi på moppen för att ta en lunch eller middag. Det har alltid varit ett kärt återseende. Restaurangen kändes ofta tom på gäster och det gjorde att man blev uppskattad när man kom. Det kändes också som om man gynnade deras verksamhet på ett väldigt bra sätt.

Men så helt plötsligt en dag i mars i år när vi kom så var paret borta. Jag reagerade när vi kom på att det var nya skyltar och nya möbler. Och helt plötsligt stod det två tjejer som log glatt emot oss. De förklarade att paret inte drev någon restaurang längre men jag fick ändå känslan av att jag trodde det. Eller var det bara hoppet inom mig.. Men frågan är ju vart?

Så hallå alla ni som hänger i Ban Phe! Var har paret tagit vägen? Jag saknar ju min favorit pad thai 🙂

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.