Heldagsutflykt i Khaolak

0

Idag hyrde vi en minibuss för att åka på en dagsutflykt. Att hyra en taxi/minibuss för en hel/halvdag är ett tips ifrån mig. Framförallt när man reser med barn. Att åka arrangerade utflykter med småbarn kan många gånger vara ett större stressmoment än upplevelsen man får ut. Med en egen minibuss och engelsktalande chaufför, går ju självklart att betala extra om man vill ha en guide som är mer kunnig än en taxichaufför men det brukar vi inte känna behov av. Vi fick betala 2000 bath(500sek) för att hyra en minibuss med chaufför en heldag och då hade vi innan sagt ungefär vart vi ville åka.

Vi har tidigare under veckan kollat lite vad som finns att se runt omkring Khao Lak och sedan planerade vår utflykt efter vad vi ville se och uppleva.

Första stopp, Asia Safari Khalak Thailand, hälsa på elefanter. Det var ett perfekt ställe att komma till med barn, då det även fanns krokodiler, landsköldpaddor och två jättesöta roliga apor. Man fick betala en liten summa i inträde och sedan var det en guide som visade oss runt på området och bland djuren. Dagens höjdpunkt blev när guiden på campen pratade med aporna, hon fick dem att sjunga så högt och även snurra runt på rumpan. Superpigg liten apa som fick oss alla att skratta fler gånger om.

Elefanter är Sagas favoritdjur och det var därför vi valde just detta stopp. När vi kom ner till elefanterna var det några som precis kom tillbaka från en tur i djungeln. Vi fick mata en elefant med bambu, det var roligt tyckte Saga. Hon fick även hoppa upp och sitta bakom öronen på elefanten tillsammans med djurskötaren, lycklig tuff liten tjej. Sigrid ville verkligen inte prova. Vi passade även på med en liten glasspaus i campens lilla utefik innan vi åkte vidare.

Turtle Concervation Centre, hos havssköldpaddorna blev vårt nästa stopp. Centret låg precis vid Tablamu Naval Base Golf Club, det var tur att taxichauffören varit där tidigare annars hade vi aldrig hittat. Här var det mycket folk idag och vi fick reda på att det var National Children Day som firades andra lördagen i januari. Mycket stim och stoj och aktiviteter men som tur var var det inte så många andra som var intresserade av sköldpaddorna. Man kunde gå runt och titta på havssköldpaddor i olika storlekar som skulle växa till sig för att sedan bli tillbaka släppta ut i havet igen.

Lunchstopp på Khao Lak Lamru National Park. Chauffören rekommenderade denna restaurang, den låg högt belägen över havet. Servicen och den långa väntan på maten blev förlåten av den vackra utsikten. Saga somnade i väntan på maten och fick vila lite i vagnen. Det fanns även en fin vandring som chauffören rekommenderade ner till havet, det tog ca 20 minuter att gå sa han. Åh tack men nej tack, 20 minuter kan ju lika gärna vara 40 minuter inte så kul med två små barn, den får vi spara till någon annan gång.

”Tsunami Memorial ”Park blev sista stopp på våran utflykt. En minnespark som byggts upp som minne efter tsunamin. Där fanns en militärbåt som spolades upp efter tsunamin. Inte så mycket mer att titta på men känns ändå som en viktig plats att ta del av.

Blev ett kortare stopp på 7-Eleven för lite kylskåpshandling till rummet, som yoghurtar, vatten, nötter, bananer, chips om någon eller rättare sagt jag blir hungrig 🙂

Blev en rolig och innehållsrik dag, imorgon kommer det kännas skönt att slappa vid poolen igen.

IMG_1319

IMG_1322

IMG_1324

IMG_1360

IMG_1369

IMG_1373

IMG_1387

IMG_1390

IMG_1391

IMG_1392

IMG_1395

 

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.