Två riktigt bra kreditkort med reseförsäkring

0

Skrivet i samarbete med Financer.com

Jag kan ibland bli lite avundsjuk på alla dom som har koll på de bästa kreditkorten för att få den bästa reseförsäkringen, de kostnadsfria uttagen och den bästa valutakursen när de är på resande fot. I det här inlägget har jag tagit reda lite mer vad som gäller kring just detta, då det känns viktigt att veta för oss som är ute och reser så pass mycket.

I princip alla kreditkort, där du får faktura på ditt köp i efterhand ingår en reseförsäkring och oftast även ett avbeställningsskydd. Dessa försäkringar i komplement till sin hemförsäkring brukar vara ett gott skydd på resan. Viktigt att tänka på är att man oftast behöver betala minst 50-75 % av resan med kortet för att försäkringarna ska gälla.

Kreditkort med reseförsäkring

Om man har ett kreditkort med en bra reseförsäkring i komplement till sin hemförsäkring så behöver man inte teckna extra separata dyra avbeställningsskydd och reseförsäkringar. Obs att 99% av alla avbeställningsskydd gäller endast vid avbokning mot läkarintyg eller om någon annan oförutsedd händelse skulle inträffa. 

Hos vissa reseföretag när man bokar reguljära flygbiljetter och hotell så kan man teckna ett avbeställningsskydd som gör att man kan avboka utan anledning. Det gör jag ofta när vi reser genom tex. Ticket.se, deras Ticketgaranti. Perfekt när man bokar resa långt i förväg och vill kunna avboka utan anledning.

Två tips på bra kreditkort med reseförsäkring

Efter att ha kollat igenom jämförelsen över kreditkort med reseförsäkring på Financer har jag hittat två kort som jag tycker sticker ut lite extra:

Norwegian Kreditkort

Jag känner många som använder sig av Norwegian Kreditkort och är mycket nöjda. Förmånligast är att det inte har någon årsavgift och erbjuder kostnadsfria uttag utomlands, dock har de valutapåslag på 1,75 % på utlandsköp. Reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår och man kan även samla cashpoints. Cashpoints är Norwegians egna valuta som man sedan kan använda att betala flygbiljetter med. Så om man flyger mycket med Norwegian är detta ett kort man måste ha. Du kopplar enkelt kortet till din Rewardprofil hos Norwegian så fungerar det som ett medlemskap.

Marginalen Traveller

Som det hörs på namnet så är kortet populärt att använda vid resa. Kreditkortet är gratis första året sedan kostar det 195 sek/år. Marginalen Traveller erbjuder 0% i valutapåslag och tar istället 3 % i uttagsavgift. Med kortet så samlar man poäng som kan användas på resor och även i poängshoppen där över 200 onlinebutiker finns representerade. Det är riktigt förmånligt, för oftast så kostar ju en resa en hel del.

Fler fördelar med kreditkort vid resa

Det är bra att ha ett kreditkort när man reser då tex. hotell och hyrbilsfirmor ofta vill ha en deposit som de drar ifrån kortet. Ibland kan det ta flera veckor innan de pengarna släpps igen. Då är det perfekt med ett kreditkort då man inte alls blir påverkad av det, tillskillnad emot om man skulle använda sitt ”vanliga” betalkort.

Det finns även olika kreditkort som utöver förmåner som avbeställningsskydd, reseförsäkring mm. även erbjuder tillgång till lounger på flygplatserna. Dessa kort kan skilja en del i kostnad per år men om man reser en del kan det helt klart vara värt det. Att chilla i en lounge före resan är ju bara så lugnt och skönt. Oftast blir man bjuden på något gott att äta och dricka.

Öroninflammation och badförbud en vecka, lilleman insåg nog inte vad det innebar i just detta ögonblick. Nyss utkommen ifrån Bangkok Rayong Clinic.

Reseförsäkring vid resa – min erfarenhet

Jag är alltid så tacksam över att ha en bra reseförsäkring när vi är ute och reser, det skapar en trygghet för familjen. Förra året när vi reste i Vietnam och Thailand i 3 månader så hade vi fem försäkringsärenden. Mannen fick hjärtsmärtor i Ho Chi Minh staden och fick åka in akut på natten. Hela familjen utom jag fick halsfluss med hög feber och fick äta penicillin och besöka Bangkok Hospital i Rayong i flera omgångar.

När min man blev inlagd över natt i Ho Chi Minh staden i Vietnam förra året så fick dottern med sig en ballong när vi gick därifrån. Hon var så glad för den rosa ballongen och jag var så glad för vården min man fick.

Något jag inte tänkt på är hur mycket jag använder mitt betalkort som inte ger en enda krona i cashback. Om jag istället hade handlat med Komplett-kortet som är gratis (https://financer.com/sv/komplett-bank-kreditkort/) så hade jag kunnat få tillbaka 2 000 kr per år bara genom att använda ett annat kort. Det kräver ju dock att man har koll på att betala fakturan som kommer månaden efter i tid, och då är det ju räntefria pengar 🙂

Om du vill läsa mer om de olika korten så är mitt tips att gå in på Financer.com och deras jämförelse av kreditkort därifrån länkas du vidare till mer info och om hur du enkelt skaffar det kort som passar bäst för dig! Om du har erfarenhet av något kreditkort vid resa och vill tipsa oss andra så får du mer än gärna dela med dig i kommentarerna nedan! 

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.