Turistvisum Thailand

4

Dags att fixa turistvisum till Thailand, lika härlig känsla varje gång.

Visum till Thailand fixas enklast via Thailands Ambassad i Stockholm alt. Thailändska konsulatet i Göteborg. Om man inte kan lösa det på egen hand så finns det företag som hjälper till med ansökan och besöket, som tex. allavisum och visumdirekt. Om man använder sig av ett företag som hjälper till med visum får man räkna med att det kostar lite extra. Info nedan gäller för svenska passinnehavare.

Thailand max 30 dagar – Visa vid ankomst

Som turist får man vistas i Thailand i 30 dagar, det spelar ingen roll längre om man kommer landvägen eller med flyg. Man får då en stämpel i passet och det enda man behöver ha koll på är att passet är giltigt i 6 månader efter hemresa.

Thailand visum max 60 dagar

2 alternativ

  • Åker till Thailand utan visum och ansöker sedan på Immigration i Thailand om att förlänga det 30 dagarsvisum som man får vid ankomst med ytterligare 30 dagar på plats. Kostnad Immigration ca 1900 bath (ca 550 sek)
  • Ansöker om 60 dagars turistvisum i Sverige före avresa. Kostnad 350 sek.

Obs! När man ansöker om visum på Thailändska Ambassaden i Stockholm så är reglerna:

  • Man ansöker om visum mellan kl.9-12.
  • Man hämtar sitt pass med visum tidigast 2 dagar efter man ansökt, mellan kl.13-16.
Thailand visum max 90 dagar

Man ansöker i Sverige om ett 60 dagars turistvisum (350 sek) och ansöker sedan på Immigration i Thailand om att förlänga det 60 dagarsvisum som man får vid ankomst med ytterligare 30 dagar på plats. Kostnad Immigration 2000 bath (ca 600 sek)

Att stanna i Thailand på turistvisum i max 90 dagar är det smidigaste och minst kostsamma sättet om man inte vill lämna landet och få nya dagar vid ankomst. Det finns även andra typer av visum. Tex. ett förmånligt visum om man är + 55 år och även multitrip visum så att man kan åka in och ur landet under en 6-månaders period.

Mer info om visum: Royal Thai Embassy

Om man stannar för länge i landet så får man böta vid utresa (2017 var kostnaden 500 bath per dag (150 sek/dag). Om man har överskridit antal dagar alldeles för mycket så kan man få inreseförbud till Thailand på ett visst antal månader/år.

Alla visumkostnader är samma för barn från 0 år.

Info om när vi förlängde visum i Thailand 2017. Lite not up to date, kanske iallafall går att hitta något tips 🙂

4 KOMMENTARER

  1. Hej har en liten fråga om du vet. Om man ska vara borta 3 mån dvs 90 dagar så söker man 2 mån i Sverige 60 dagar men VAR söker man 1 mån till? I passkontrollen när man landat? om inte när ska man senast förlänga 1 mån till?

    • Man förlänger på Immigration Office, vi gör det i Rayong för det är närmst för oss, finns typ Phuket, Krabi mm. Vad jag har förstått så när man förlänger så får man 30 dagar till från dagens datum så har vi alltid gjort. Men nu verkar det som man kan förlänga tidigare än när visumet tar slut och jag har även läst att någon förlängt det på flygplatsen i Bangkok. Det låter ju klart smidigast men har tyvärr ingen erfarenhet av det. Sök i någon Thailand fb grupp så borde svaret finnas där. Lycka till! 🙂

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.