Tre bästa tipsen att hitta en prisvärd resa

0

Idag bjuder jag på mina bästa tips när det gäller att hitta en resa som är en- eller två veckor sol och bad fokus, typ charter eller eget paket med flyg och hotell.

Bästa tipsen att hitta en prisvärd resa, nr. 1
  • Boka paketresa genom charterarrangör eller ett eget paket (flyg och hotell var för sig)

Börja på en samlings sökningssida tex. destination.se, den använder jag mig oftast utav.

Välj charter

Klicka i avreseort, avresedagar, reslängd (ju mer flexibel man är i sitt sökande ju större är chansen till bästa träff. Tex, ni kan åka helgen den 22,23/5 välj även fredagen innan och måndagen efter, det kan göra mycket på priset att inte åka ut just på helgen)

Sedan gäller det att filtrera annars så kommer du få scrolla i 100 år innan du hittar guldkornen. Minst antal stjärnor, önskas allinklusive tex. Jag brukar tex ta bort Solfaktor. Solfaktor är ett företag som sätter ihop flyg och boende tillsammans. De är ingen charterarrangör som tex. Tui, Ving, Apollo mfl. Med Solfaktor kan du få 40 olika tips på hotell i Bulgarien fast det är med samma flyg, blir så tröttsamt tycker jag.

Upp till höger kan du även filtrera på Lägst pris eller Prisvärt, det kan vara värt att kika på båda. Då man under prisvärt tex kan få upp ett fyrstjärnigt hotell som har ett bra pris men som inte är billigaste resan.

Destination.se ger endast pris pp. Som om man reser som familj så gör jag så här. Tex. jag ser att Ving har prisvärda resor till Kreta den 22/5 från Stockholm tex. då går jag in på Ving.se och söker på den resan fast med rätt antal personer.

Solfaktor är ju inte fel att använda sig utav, man kan ju boka av dem direkt. Annars så kan man gå in via deras förslag om man hittar ett schysst resmål till bra pris och sedan se vilket flygbolag de använder sig utav i deras förslag. Tex. bra pris till Rhodos, Solfaktor har satt ihop ett paket med Norwegian som flygbolag och ett hotell. Då går det ju lika bra att boka flyget på Norwegian och sedan boka ett hotell på det resmålet via Booking, Agoda, Expedia tex.

Man får via denna sökning snabbt ett hum om vad det kostar att resa när man tänkt sig plus vilken researrangör som erbjuder bästa resa till schysstast pris.

Bästa tipsen att hitta en prisvärd resa, nr. 2
Boka flyg och hotell separat. Här har Ryanair en bra sökning som jag brukar använda mig av en del om jag inte har bestämt resmål och vill jämföra flyg till olika orter. Jag gör helst den sökningen via dator, tycker det är enklast.

Gå in på Ryanair.se Planera – Hitta Biljetter

Där kan du då söka tex. Stockholm – Skavsta  till Var som helst och budget

I nästa steg kan du fylla i avresa och hemresa, eller tex vi kan resa ut mellan 22-25/5 och vara borta 4-7 nätter, resan får max kosta 2000 sek T/R pp. Då får du upp förslag på resor som uppfyller dina önskemål.

Bästa tipsen att hitta en prisvärd resa, nr. 3

Om man reser två vuxna eller max 2 vuxna och 2 barn så tycker jag www.ticket.se/charter har en bra sökfunktion. Här kan du också fylla i datum, resmål, standard på boende, om måltider önskas på hotellet mm. Man får en tydlig prisindikation på vad resorna kostar ju när man tänkt att åka. Här är det inte heller helt fel att vara flexibel i sitt sök för fler träffar.

Bästa tipsen att hitta en prisvärd resa, extra tips om man reser med fler än 2 barn!

På Ving, Tui och Airtours kan man också söka på deras sidor med 3 barn. Man väljer då vilka datum man kan åka och sedan så får man förslag på resor, totalpris för hela familjen.

Lycka till! 🙂 Fler tips om hur jag gör när jag bokar långresor tex. Vietnam, Thailand, Usa kommer framöver. Vilka söktjänster jag använder mig utav.

Om du har några tips om hur du brukar göra när du bokar resa, lägg gärna en kommentar nedan och dela med dig till oss andra!

Glöm inte heller att priser på flyg, hotell och charter går hela tiden upp och ner beroende på tillgång och efterfrågan. Så om du hittar något bra så är det bara att slå till, nästa dag kan det vara ett annat pris.

Ett riktigt klipp gjorde vi på höstlovet 2017 då vi bokade Ryanair till Malta och sedan bodde på ett Vinghotell DB Seabank Resort och Spa som vi bokade direkt på hotellets hemsida. Flyg + hotell 9 nätter med allinklusive 2 vuxna 3 barn 2-11 år för ca: 15000 sek 🙂 Det är i slutet av säsongen på Malta då, men en riktigt bra resa.

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.