To do list!

0

Japp idag var det dags att uträtta lite ärenden. Av erfarenhet så vet jag att det gäller att fixa direkt. För ju längre tiden går man är här så känns många saker typ onödiga. Och många saker blir till projekt som känns stora att utföra fast de inte är 🙂

Igår tog vi tag i och skulle åka och byta vår sareng. Det var många som var uthyrda när vi kom så vi fick en med liten låda där bak, det är ju vår familjebil så alla förvaring tas tacksamt emot. När vi väl lyckades styra upp och komma dit och skulle byta så var den moppen inte lika stark om jag förstod det rätt 110 cc mot 125 cc som vi hade innan. Så mannen valde att behålla den gamla mer cc för mindre bagage. Det hade jag kunnat sagt innan 🙂 Haha. Nu har vi iallafall check på den, inget byte alltså.

Åter till dagen. Vi har hyrt bil idag, vi gör det ibland när vi är här några dagar då och då. Istället för att ta taxi till typ Rayong så kör vi själva, billigare och smidigare.

Första stopp – Home Pro Rayong, att inhandla ugn och bord till ugn

Gick prima, vi hittade en portabel Electrolux ugn, thaisäljaren i butiken ville så gärna sälja en Memiza (tror det är ett känt thaimärke). Översatte tom på telefonen att värmen blev ojämn på den ugnen vi köpte haha, hoppas hon har fel. Vi köpte även ett bord till ugnen då den inte får plats på köksbänken. Timer till ytterbelysning, förvaring till poolleksaker, liten hylla till badrummet. Check! Även lite gröna slingerväxter som såldes utanför.

Andra stopp – Index Living Mall

Inget speciellt på inköpslistan men brukar ofta hitta något kul. Men inte idag, vi kom ut med en ugnsform.

Tredje stopp – Köpa nytt simkort

Mitt gamla thainr hade inte använts på 6 månader så hade tagits ur bruk så det var bara att köpa nytt. 15 sek för ett nytt telefonnummer och 60 sek för fri wifi 10 MB i 1 månad, vilket kap.

Fjärde stopp – Byta bankkort

Förra året skaffade jag bankkort på Krungthai bank. Jättebra att kunna ta ut kostnadsfritt i automaten och kunna överföra pengar till Managementet där vi bor där vi betalar för leasing, skötsel mm. (Tror man behöver thaiadress för att skaffa det om ni själva funderar nu, men inte helt säker). Dock fick jag det dyraste kortet som kostar 450 sek per år, lättlurad turist så nu tänkte jag byta ner mig från platinumkortet jag hade. Ja, lite väntan på banken som vanligt men sen lyckades vi byta kort till ett billigare (150 sek/år) plus regga mitt nya thainummer så jag kan föra över pengar ingen. Tjohoo, vad skönt.

Sen hem och lasta ur innan det var dags att hämta barnen kl.14.15. Känns lite som man gör något olagligt när vi vuxna går på stan själva när barnen är på förskolan/skolan men så är det ju faktiskt inne. Bara att vänja sig med lyxen här. Att få vara med barnen från kl.14.15 varje dag utan något hushållsfix och jobb att göra 🙂 (Förutom telemöten som hålls på em/kväll för att passa i tid där hemma)

Lunch på Pier Cafe i Ban Phe

Banken i Ban Phe

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.