Tips boka charter

0

Att lägga ner måååånga timmar framför datorn när det är dags att boka resa känns mer som regel än undantag. Idag bjuder jag på mina tips när du ska boka charter eller sista minuten.

Jag använder mig nästan alltid av destination.se, den sidan uppfyller mina önskemål av filtrering och vad jag får för resultat. Destination.se är en samlingssajt som gör att du får en bredare sökning med i princip alla charterarrangörer i samma sökning.

  • Välj först charter
  • Välj res från, här kan du välja flera avreseorter
  • Om du vet vart du vill åka väljer du destination annars lämna den fri
  • Välj datum, tidigast resp senaste dag för utresa
  • Välj reslängd
  • Sedan för att förfina sökningen så finns en hel del alternativ i vänsterspalten
  • Vänsterspalten: Här är det fritt fram, jag brukar alltid fylla i minst antal stjärnor, om allinklusive önskas och sedan kryssa vilka researrangörer som ska vara med i sökningen. I dagsläget (181102) så är alla valen ”charterarrangörer” förutom Solfaktor och Vingflex så jag brukar alltid klicka i arrangörerna och då inte kryssa i Solfaktor och Vingflex. Skillnaden på charterarrangör och inte är att charterarrangören har färdigpaketerade resor. Solfaktor tex plockar ihop flyg och boende så här kan det bli lågprisflyg och hotell i en härlig kombo. Inte helt fel om man är ute efter det men om man inte är det så slipper man se massa opassande resultat för just sin resa.
  • Sedan går det sortera efter prisvärt/pris/datum (en rullist precis uppe till höger)

Om man reser med barn så kan du på denna sida inte se resultaten för totalpris för hela familjen, vilket jag ibland kan sakna. Jag använder information till att om jag ser ett bra hotell på en viss avgång som passar med tex Ving så går jag direkt in på deras sida sedan för att se totalpriset för familjen.

Ticket.se har även en bra chartersökning funktion om man är max 2 vuxna och 2 barn i familjen då kan du se totalpris direkt. Den hittar du HÄR

Lycka till och hoppas du hittar er perfekta resa på en enkelt sätt! Hojta gärna om ni har några frågor eller om ni har några bokningstips att delge oss andra 🙂

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.