Tillbakablick Sharjah mars 2016

0

I går kom den här bilden upp i mitt Facebook flöde! Alltså kidsen vad de växer fort, man inser det så fort man får se en ”gammal” bild. När vi var i väg i Thailand nu senast så konstaterade vi. Vilken skillnad det är på barnen från resa till resa, de växer och växer och klarar sig mer själva. Nu var det första gången vi vuxna kunde chilla i varsin solstol och titta på när barnen badade i poolen tex (även om de gångerna var lätt att räkna haha)

Många frågar mig, hur orkar ni resa med småbarn, packning, flygresa mm. Det har alltid varit självklart för oss att resa och när barnen kom har de bara hängt på. Det går hur bra som helst och alla de tillfällen det går mindre bra de glömmer man ju så fort ändå.

Den enda resan som jag kommer ihåg att jag bara ville försvinna under jorden var när vi var i Istanbul april 2013. Min man skulle jobba och jag och tjejerna följde med, Sigrid var då precis fyllda 2 år och Saga var 4 månader. Jag var själv med tjejerna på dagarna och vi hade valt ett bra hotell med inomhuspool så att vi skulle kunna hänga lite där. Det var bara att i poolen krävdes badmössa och det vägrade Sigrid så det blev inget bad alls i den poolen för henne.

En dag skulle jag och tjejerna åka till ett köpcentrum där det även fanns ett Akvarium, perfekt kombo. Taxiresan dit för mig, tjejerna och vår älskade dubbelresevagn gick hur bra som helst, turkarna är väldigt hjälpsamma och de hjälpte mig mycket. På resan hem det var då jag bara ville försvinna under jorden. Vi satte oss taxin och började åka hemåt hotellet, det hade tagit ca 20 minuter dit så det kändes lugnt. Trafiken var all annan än lugn när vi skulle hem, köer, köer och köer. Efter 1,5 h timme var vi alla 3 så hungriga så vi inte visse vart vi skulle ta vägen, när taxichaffisen då tänder en cigg i taxin håller jag på att dö. Jag hatar cigarettrök, det får mig att kunna spy på en sekund och med 2 små barn. Efter mycket om och men fick jag honom att veva ner rutan iallafall. Behöver jag säga att det inte blev fler taxiresor för vår del i Istanbul…

Härom dagen när vi satt i snödrivan kom vi att fundera på om vi kanske skulle åka till fjällen för första gången med kidsen nästa vinter. Det känns som ett större projekt en 12 timmar på flyg för oss. Så mycket packning och grejor, vi får se vad som händer. Eller är vår längtan till värme större? Vem vet!

Hoppas ni alla har en bra onsdag, ikväll ska jag med jobbet på föreläsning: Träna din inte kondition – Mindre Stress, mer glädje med Tomas Gunnarsson. Hoppas på massa tips och inspiration!

 

http://nysite2018.wpengine.com/coral-beach-resort-sharja/

 

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.