Tid konsumtion och livet

0

Ju mer jag jobbar, ju mindre fritid jag får, ju mer pengar gör jag av med!

Senaste åren har jag funderat en hel del på livet. Att vara nöjd. Stort som smått. Familj. Vänner. Jobb. Bostad. Vardag. Resor. Vad betyder pengar? Hur viktigt är det med ”karriär”? Vad gör mig glad? Vad är det som gör en människa lycklig på riktigt?

Alla dessa tankar är inte bara positiva. Ibland kan man inte styra sina tankar. Ibland behöver man hjälp för att reda ut och hantera sina tankar. Då kommer nya tankar att bearbeta om något helt annat. Jag tror att vissa av er förstår mig helt och ni andra kan jag bara säga skönt för er, men även ge ett litet tips:

Om det inte är du som skapar dina mål och din plan i livet då kan du räkna med att du ingår i någon annans planering

Jag är tacksam att jag var 35 år när jag fick lära mig det och kommer ta med mig det hela livet. Jag tror iofs att jag är född med den inställningen. Jag har alltid haft svårt för medmänniskor som klagar, framförallt på jobb, boende, vänner what ever. Gör någonting åt det, det krävs en förändring och det är du som kommer behöva genomföra den. Sorgligt men sant. Det hjälper inget att klaga..Punkt..

 

Pengar och konsumtion

Jag har hela tiden varit ekonomisk. Ni vet när lillebror direkt gjorde av med alla sina födelsedagspengar och jag sparade, i princip så länge så att sedlarna utgick och behövdes lösas in. Jag tror någonstans på att där emellan är det bästa. Man lever ju ändå nu. Samtidigt som man behöver tänka på framtiden. Mitt sparkonto för resor har alltid varit en viktig del för mig och jag är övertygad om att det har gjort att jag har haft möjligheten att göra så många fantastiska resor.

 

Livet före barnen

Då hade man bara sig ”själv” att tänka på och det var nog den tiden i livet som jag spenderade mest, iallafall på mig själv. På märkeskläder, lunch ute i princip varje dag, restaurangbesök, aw, krogen, dyr bostad mm.

 

Livet nu

Jag tror det kom med föräldraledigheten, att anpassa livet efter en mindre inkomst. Att allt det där lull-lull ändå inte har så stor betydelse. Att det är trevligare att äta matlåda på lunchen med roligt sällskap än restauranglunch med stressiga jag och någon på andra sidan bordet som har det lika tight i schemat.

Ibland kan jag tycka det är såååå sött när barn, oftast syskon kommer i likadana kläder. Tex ny skiddress från Polarn o Pyret med matchande mössa och vantar. I nästa sekund tänker jag fy vad dyrt. Jag skulle aldrig gå och köpa det till mina barn. Här ärvs det och köper självklart nytt också. Lillebror har tur att han nästan växer om storasyrran så de har samma stl i kläder som gör att han inte behöver ha rosa i allt. Rosa overallen används redan så han får en hel del nytt/begagnat.

Jag tänkte skriva lite mer om att spara och att det är de små utgifterna som blir de stora kostnaderna. Men mer om det en annan dag.

När man jobbar mindre så hinner man köpa begagnat, man har mer tid på sig och hinner tänka längre känner jag. Var så glad häromdagen då jag köpte en loftsäng på Marketplace för 300 kr, vilket kap. Den kommer behöva lite kärlek och kommer bli så fin. Med mindre tid så hade det istället blivit, vi behöver köpa en ny säng nu. Och så när helgen kommer så ska det handlas säng, stövlar mm, direkt i butik. Oftast blir det dyrare än vad man tänkt sig men man har ju typ bara en chans, för sakerna behövs nu, helst igår.

Hur tänker du gällande pengar, sparande och tid i livet? Vad prioriterar du? Så nyfiken, dela gärna med dig!

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.