Tatuering Thailand

2

Okej, ni kanske tycker jag har lite crazytankar. Bjuder pĂ„ det ibland 🙂

Jag har i flera Ă„r varit sĂ„ himla sugen pĂ„ att tatuera mig. En text, nĂ„got budskap eller tecken som verkligen betyder nĂ„got. PĂ„ armen Ă€r tanken, tycker det Ă€r sĂ„ snyggt. Men sen har jag velat, som jag har velat… och fortfarande har jag inte bestĂ€mt mig.

MÄnga tatuerar sig i Thailand sÄ Àven hÀr i Ban Phe. PÄ TattooKid Banphe inne i Ban Phe som ligger mitt emot Pier Café kÀnner jag mÄnga som tatuerat sig och blivit mycket nöjda. Senast en granne, dagen innan han reste hem. En superlÀcker fisk pÄ benet.

Nu efter att ha googlat, hÀngt pÄ pinterest till och frÄn sÄ har jag nu fastnat för en viss tatuering. Det Àr tatuera en Sak Yant. Sak Àr thailÀndska ordet för tatuering och Yant Àr en förkortning av yantramönster. Typ en helig tatuering typiskt för Thailand med en mÀngd budskap som man inte kan lÀsa sig till utan mÄste veta om.

Dessa tatueringar kan man fĂ„ tatuerade av munkar vid templet Wat Bang Phra ca 5 mil vĂ€ster om Bangkok. Det inbringar tur mm. att fĂ„ den gjord av en munk. Dessa bambotatueringar hĂ„ller vanligtvis lĂ€nge men inte lika bra som en ”vanlig” tatuering. Man kan ju göra samma Sak Yant hos en ”vanlig” tatuerare men dĂ„ tycker jag man tappar lite av hela grejen. Om jag kan fĂ„ extra vĂ€lsignelse med mig sĂ„ vill jag ju sjĂ€lvklart det.

Nu har jag Àven lÀst att Angelina Jolie har tvÄ yants gjorda och vÀlsignade av en munk. Googla fÄr ni se, sÄ coolt.

Ving hade vĂ€ldigt bra info om detta, lĂ€s gĂ€rna mer om ni Ă€r nyfikna HÄR

Jag blir mer och mer nyfiken pÄ buddhismen ju mer jag lÀr mig. NÀr vi var pÄ en buddhistisk begravning för nÄgra Är sedan, dÄ en 38-Ärig anstÀlld pÄ husomrÄdet dÀr vi bor dött i hjÀrtattack pÄ natten sÄ var alla ÀndÄ glada i sinnet. Glada över att han levt ett lyckligt liv och inte hade nÄgra smÀrtor. Bara det Àr ju sÄ tÀnkvÀrt! Hemma tycker vi det Àr hemskt nÀr en Àldre medmÀnniska pÄ typ 90 Är dör. TÀnk att fÄ leva i 90 Är, vilken rikedom i sig. Tips lÀs om ni inte redan gjort, det var en spÀnnande och intressant dag.

SĂ„ vad sĂ€ger ni? Visst vore det galet tufft och verkligen thaigt att fĂ„ en tatuering av en munk? 😉 HĂ€r snackar vi minne, betydelse, livet, Thailand, allt i en tatuering.. (KĂ€nner att min man kommer att sĂ€ga smittorisk och sjĂ€lv kĂ€nner jag upplevelse ut över det vanliga 🙂 )

Den som lever fĂ„r se vad som hĂ€nder… 😉

 

2 KOMMENTARER

  1. Klart du ska tatuera dig. Och tÀnk att fÄ den gjord av en munk!
    Jag har oxÄ blivit sÄ inspirerad av buddhismen och dess filosofi. Kommer göra en buddhistiska tatueringinom kort.

LÀmna gÀrna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.