Ta sig runt på Santorini

0

Man kan ta sig runt på Santorini på många olika sätt.

Ta sig runt på Santorini Hyrbil: Enligt min mening det klart bästa alternativet. Så smidigt att hämta ut på flygplatsen och sedan ta sig runt på ön i sin egna takt. Inga tider att passa bara att åka när det passar. I Perissa där vi bodde fanns det gott om gratis parkeringar. När vi besökte Oia och Fira kunde vi ibland få leta efter parkering och i Oia även betala för parkering. Vi hyrde via Gold Car, som fungerade väldigt bra.

Ta sig runt på Santorini Buss: Bussarna går kors och tvärs över hela ön även till och från flygplatsen.

Ta sig runt på Santorini Atv: Att åka runt på fyrhjuling på Santorini känns nästan som alla gör. Det är iallafall väldigt många atv:s på vägarna. Perfekt när man vill ta sig upp i bergen.

Ta sig runt på Santorini Vandra: Det finns många vandringsleder som är väl utmärkta på Santorini. Utsikten är helt fantastisk.

Tips: Det är billigt att åka buss men om vi som familj på 5 skulle slå ut bussresorna på hur mycket vi åkte bil under veckan så var det mer prisvärt med bil. Om man lägger till tiden för att vänta på buss och passa tider så blev det ännu mera win med att hyra bil.

Vi körde på gps i mobilen men Santorini är en ö där det är väldigt lätt att köra bil och att hitta. Kolla på kartan. Man åker från norr till söder med lite avstickare.

Vandringsleder är väl utmärkta på ön

Busstidtabeller

Vår lilla bil vi hyrde

Vi hyrde Atv och körde en dag, mest för barnens skull.

Många kommer även med kryssningsfartyg till Santorini.

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.