Ta med smaker hem från resan

4

I bland brukar jag ta med smaker hem från resan. Som tex. kryddor, kryddblandningar, olivolja, cava, honung mm. När vi var i Vietnam i december så firade vi nyårsafton på vårt hotell vi bodde på i Hoi An. Det bjöds på buffé och de godaste grillspetten vi någonsin hade ätit.

Jakten på kryddblandningen till grillspetten började haha. Det var en supergullig kille i restaurangen som hjälpte oss med det mesta. Så han förklarade vad det var för krydda och lovade att köpa den till oss då han besökte marknaden, supersnällt. När vi sedan hade matlagningskurs på hotellet så hade han även talat om för vår värd för kursen att hon skulle visa oss kryddan på marknaden så vi shoppade rejält med den magiska kryddan i den ljusblå påsen (på bilden till höger ovan). Vi handlade även vietnamesisk te, som skall vara såå bra för kroppen och torkad ingefära.

Sista dagen innan vi skulle åka hem så kom killen ifrån restaurangen till vårt rum, han hade handlat kryddor till oss. Haha, och vi som trodde att det var det vi gjorde på marknaden i och med att han hjälpt till att fixa det. Men vad gör man, tar tacksamt emot och köper alla han hade med sig haha. Så när vi lämnade Vietnam hade vi krydda med oss så det räckte och blev över 🙂

I Thailand la vi in allt i köksskåpet och det började inte bara dofta, det luktade. Efter ett tag fick jag lägga kryddpåsarna i x antal plastpåsar för att de inte skulle dofta. En dag när jag blev så sugen och skulle äta lite av barnens popcorn i skåpet så smakade till och med popcornen krydda haha. Det kändes som att jag och kryddan fajtades och att kryddan alltid vann.

När vi skulle packa och åka hem så min man, ska du verkligen ta med kryddan hem? Såklart kryddan ska med hem! Det är liksom kärlek i den där kryddan, även om jag inte vet om jag kommer kunna njuta av smaken igen. Då jag nästan mår illa vid det här laget att känna doften utav den.

Resan med kryddan har fortfarande inte nått sitt slut, varje gång jag öppnar köksskåpet hemma så möts jag av doften. Men någonting gör att jag inte bara kastar påsarna.. Haha, vi får se om de kommer till användning nu inför sommarens grillkvällar!

Brukar ni köpa hem mycket ”ätbart” i från resan?

Drömmer mig tillbaka till nyårsafton i Hoi An 2018

 

4 KOMMENTARER

  1. Haha! härlig kryddstory. Brukar inte köpa med mig mat hem förutom från USA när jag köper några saker som inte finns här t.ex macNcheese deluxe och peanut butter powder till smoothies som jag älskade när jag bodde där.

    • Haha, vi får se hur den slutar.. 🙂 Härligt med saker ifrån Usa, peanut butter powder lät ju inte helt fel. Preppade precis mellis till morgondagen att ta med till jobbet, blev kvarg och blåbär, hade heller haft med jordnötssmak haha!

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.