Svenska Skolan i Ban Phe

0

Nu är barnen inne på sin tredje och sista vecka på Svenska Skolan i Ban Phe. Vilken skola och vilka pedagoger, man blir helt rörd och varm i hjärtat!

Barnen har verkligen vuxit så mycket under dessa veckor. Förutom att de har lärt sig allt det ”vanliga” om man kortfattat får säga så på förskolan/skolan så har de även fått vara med om så mycket andra upplevelser. Bland annat besök på Akvariet i Ban Phe, simträning och promenad till en närliggande lekpark. Då Svenska Skolan i Ban Phe är en mindre skola, tror de veckor som de var flest barn att de var totalt 50 barn på skolan alltifrån förskoleålder till 9:an. Så är det mycket samarbeten och lek över åldersgränserna, det är så härligt att se. Jag tänker själv på när man gick i skolan då hade man ju bara koll på de i samma ålder som en själv. Här blir det en enorm gemenskap, där de äldre hjälper de yngre.

Barnen åker skolbuss till skolan. Tjejerna går alltid ut till vägen själva nu för de vill sitta och lyssna på lite musik när de väntar på bussen. Imorse var jag bara tvungen att smita ut och ta en bild på dem, men det var inte populärt. Men mamma: Ahhhhh vad gör du här? 🙂

Mer info: Eastern Swedish School Ban Phe

 

Denna lilla solstråle på väg till skolbussen. Han och Saga får sitta i framsätet hos chauffören då jag inte vågar ha honom på flaket i songathewen med de andra barnen 🙂 Chauffören låser även dörren när de satt sig tillrätta = trygg mamma.

Upphämtning utanför Poms för Tdv 1 och Tdv 2 barnen. Poms som även är vårt lilla minimart på gatan, ser inte mycket ut för världen men här finns typ allt. Allt ifrån svenska kanelbullar, glass, dricka, toarullar, bensin, världens godaste minibananer till glödlampor 🙂

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.