Spa Cenvaree – Centara Grand Mirage Beach Resort Pattaya

0

Om ni har vägarna förbi Pattaya eller kanske till och med ska bo på Centara Grand Mirage Beach Resort Pattaya då är ett besök på Spa Cenvaree ett måste.

När ni bokar in en behandling på en timme så räkna med att vara där i minst 3 timmar så ni hinner kommer ner i varv och verkligen får njuta av stunden. När man bokar en behandling så har man även tillgång till spadelen där det finns ångbastu, bastu och två bubbelpooler. Vanligtvis så har man sin behandling först för att sedan stanna och njuta och ta det lugnt tills man är nöjd. Spat erbjuder en mängd olika behandlingar man kan även sätta ihop olika paket, mer info finns på deras hemsida Spa Cenvaree.

Thaimassage 60 minuter

Jag hade bokat thaimassage 60 minuter och om jag börjar med att summera behandlingen så kan jag bara säga – underbar! Behandlingsrummet var mörkt med mysig belysning, doftade gott och hade skön musik. Först så var det fotrengöring med scrub och annat smått och gått innan det var dags för massagen. Terapeuten slog som i en gong när massagen började allt för en lugnande effekt på kroppen.

Terapeutens händer hittade mina ömma punkter runt skulderna utan att knappt ha hunnit lägga händerna på ryggen. Thaimassagen var väldigt skön, det gjorde lite ont sina gånger på vissa punkter. Men det uppskattar jag, då vet man att det gör nytta. Samtidigt som hon frågade om trycket på massagen kändes bra. Ljuvligt alltså. När massagen började närma sig sitt slut så slog hon på gongen igen för att väcka kroppen och sprayade samtidigt en väldigt god doft i rummet. När massagen var slut följde terapeuten mig ned till vilorummet.

Spa Cenvaree

Lagom mosig och trött efter massagen, skönt att bara sitta och ta det lite lugnt innan det var dags för ångbastu och spabad

Mina tre timmar på Spa Cenvaree

När jag kom till Spa Cenvaree så kände jag mig välkommen direkt, de i spareceptionen visste att jag skulle komma och jag blev bjuden på bellfruitjuice. Sedan fick jag fylla i ett formulär om min hälsa och om jag även hade några punkter eller delar på kroppen som terapeuten skulle fokusera lite extra på. Jag fick även fylla i vilket tryck jag ville ha på massagen. Sedan gick terapeuten tillsammans med mig igenom formuläret och berättade hur massagen skulle gå till, det kändes professionellt och tryggt.

Terapeuten visade mig sedan vägen till omklädningsrummet som var separat för kvinnor och män där även spadelen var som också den är separat. Där fick jag ett skåp, tofflor och kläder till massagen. Jag fick även ett par badtrosor att använda i spadelen efter behandlingen, så man behöver inte ta med egna badkläder. Sedan fick jag byta om i fred och hon väntade på mig utanför. Jag avnjöt sedan en thaimassage.

Efter behandlingen var det lugn som gällde, lite gott att dricka och sedan ett besök i spa-avdelningen. Mer bilder och info om det finner ni nedan.

Spa Cenvaree

Här i receptionen blev jag vänligt bemött, bjuden på bellfruitjuice och fick fylla i mitt hälsoformulär

Spa Cenvaree

Omklädningsrummet på Spa Cenvaree

Ett av de 22 behandlingsrum på spat. Spat erbjuder även 10 lyxiga jacuzzisviter för två

Spa Cenvaree

Min terapeut för dagen Preaw, som jag verkligen kan rekommendera. Hon var magisk.

Spa Cenvaree

Här sitter jag och bara njuter, i vanliga fall är det vatten under bryggorna men de renoverar lite just nu, (inget man störs av alls) så jag kan tänka mig att det är ännu härligare att bara sitta här och höra när vattnet porlar.

Spa Cenvaree

Efter massagen bjöds det på jordgubbsyoghurt och greentea. Det är de småsakerna som gör helheten och blir en lyxig upplevelse.

Spa Cenvaree

Jag fick fylla i ett litet frågeformulär efter massagen om hur jag tyckte behandlingen hade varit. Vet ni? Jag fyllde i excellent på allt, det fanns verkligen inget de kunde gjort bättre vid mitt besök. Hur ofta har man den känslan?

Spa Cenvaree

Vilorummet man fick sitta i efter sin behandling. Här visade även terapeuten produkter som används vid massagen och andra hudkrämer med välgörande ämnen. Om man vill kunde man sedan köpa med sig produkter hem i spareceptionen.

Spa Cenvaree

Dags att upptäcka spadelen

I spadelen fanns det två bubbelpooler, de som syns på bilden. Den närmaste var ”kall” ca 30 grader och den bortre var varm ca 39 grader. Båda väldigt sköna på sitt sätt. Till vänster på bilden ser ni även en vanlig bastu och en ångbastu. När jag besökte spadelen efter min behandling var det bara två tjejer som precis lämnade så jag blev helt ensam.

Spa Cenvaree

Man kunde själv välja om det skulle vara massagestrålar eller ej i bubbelpoolerna

Spa Cenvaree

Tack Spa Cenvaree för denna gång. Jag kommer verkligen att återvända. Man kan besöka spat även om man inte bor på hotellet, bokningar görs enkelt på deras hemsida där även utbud och priser finns: Cenvaree Spa

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.