Sommarfeeling

0

Men åh, hur glad blir man inte när solen och värmen kommer med stormsteg och det ser ut att det även ska hålla i sig i några dagar. Lycka! För oss betyder det mycket häng vid sjön. Summerade veckan igår bland mina bilder och insåg att vi (barnen) denna vecka hade badat i tre olika sjöar och då hade vi inte ens badat i sjön där vi bor.

För er som inte vet så bor vi i Brokind, ca 2,5 mil söder om Linköping. Från oss har vi ca 200 m till bad i Lilla Rängen. Sedan förra året är vi även lyckliga ägare till en liten sommarstuga utanför Björkfors i Kinda, ca 40 min bilresa ifrån vårt hem. Vi köpte en fin tomt och fick en stuga på köpet kan man säga 😉 och då blir det bad i Åsunden i stället. Så vi kan faktiskt ta båten hemifrån till sommartugan, får se när vi testar det.

Förra veckan åkte vi och bada en em/kväll i Viggebybadet i sjön Järnlunden som ligger några km ifrån oss, mer info om det badet kommer inom kort. Och så blev det en båtutflykt ifrån sommarstugan ut till Bjuggö och bad i Åsunden. Veckan avslutades även med bad i sjön Lilla Roten där min mamma och hennes man bor. Vilken badvecka 🙂 Snart är det även dags för mig att hoppa i känner jag haha.

Livet på sjön är bra härligt. Barnen är lika nöjda och glada över att åka båt som när vi åker sareng i Thailand, inget tjat och gnat då inte 🙂

Bad i Bjuggö en fredagkväll i maj

Mannen och barnen tog båten till Ica och köpte lördagsgodis. Så mysigt när jag såg dem komma tillbaka. Jag själv tog en powernap på terassen, inte helt fel det heller.

Våra nya små familjemedlemmar Sötnos och Vitnos, ni kom ganska så bra in i vårt liv  i dessa coronatider. Så mycket tid vi har för er och så kul barnen tycker det är att pyssla om er.

Första natten de sov ute i natt sedan de föddes. De är av rasen dvärg hermelin och de är lite mer känsliga för kyliga än många andra raser. Så jag sov så dåligt i natt och var så orolig att något djur skulle komma..och barnen grät när de skulle sova för att kaninerna skulle sova ute. Men de har ju ett hus att värma sig i med massa fluffig halm och rejält nät i hela buren så det borde inte vara några problem. Och att ha dem inne betyder betydligt mycket mer städ och fix att bära in och ut dem varje dag så nu hoppas vi det funkar bra att ha dem ute hela tiden. Livet som kaninförälder tar mer tid än vad man tror haha.

Vilken härlig morsdag! Jag blev tokfirad med teckningar och nyplockade blommor av barnen. Jag och familjen blev även bjuden på grillbuffé hos min mamma med syskon och några kusinbarn. Så det blev utechill och bus i solen hela eftermiddagen, vilken dag!

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.