Småutgifter

0

Jag är ekonomisk. Det är bra då man vill ha så mycket resa som möjligt för så lite pengar som möjligt 🙂 Jag haft respekt för pengar enda sedan jag var liten. När lillbrorsan slösade sina pengar så hade jag flera födelsedagars presentpengarkuvert i byrålådan. Haha, riktig så är det inte nu förtiden. Men upplevelser är något som jag alltid har lagt mycket av min lön på.

Enda sedan jag började att jobba så har jag alltid haft ett reskonto som jag sparat pengar på varje månad. Lite beroende på var i livet jag har varit så har det sparats mer eller mindre.

Nu i höst läser jag en copywriter kurs på distans via Berghs. En av uppgifterna denna vecka var att vi skulle sitta på ett café och reflektera över vad vi ser och hör och skriva ner det. Vet ni vad jag fastnade för mest. Alla som kom förbi och köpte kaffe. I och med att jag inte dricker kaffe och är sämst på att fika så har jag aldrig tänkte på hur många de är, kaffe to go köparna. 43 sek, undra om det är vardagslyx eller bara en vana? Om det är vardagslyx så köper jag det men annars alltså…bryt vana.

En kaffe per dag varje vardag blir ca 11000 sek per år. Lägg till några tusenlappar så är det vad vi betalade för flyg och boende för min familj på 5 personer på Santorini en vecka i maj.

Kände bara att jag var tvungen att ventilera lite tankar med er 🙂 Hoppas ni har en bra torsdag! Och så mysigt med första advent i helgen. Jag ska äta julbord på söndag efter ett tabata och ett bodybalance pass så det kommer smaka gott!

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.