Semester i sommar?

2

Har ni bestämt vad ni ska göra på semestern i sommar? Vid det här laget brukar vi alltid vara klara med vad vi ska göra men i år, nix.

Jag har själv lite flygångest om man sammanfattar det enkelt, så känns som att det har vägt in lite över att vi inte bestämt vad vi ska göra.

Vi har de senaste två åren varit i Thailand i 2-3 veckor, det är ju bara sååå härligt. Jag älskar Thailand i lågsäsong. Och prismässigt så får man ju asmycket för pengarna rent ut sagt.

Mina tankar går så här just nu 🙂

  1. En vecka med allinklusive, vattenland och ev Lollo o Bernie. Alltså bara slappa tillsammans i all enkelhet. Jag har spanat en hel del på Turkiet som jag är väldigt sugen på.
  2. Thailand – här vet jag att semestern blir lovely. Enda nackdelen är lång resa och tidsomställning när man egentligen kan nå värmen på närmre håll, typ Medelhavet. Blir i det stora hela också en prisvärd resa. Hittade flygbiljetter härom dagen för 2 vuxna och 3 barn, Göteborg till Bangkok via Doha med Qatar Airways för 23 000 sek. Om man hyr hus i Thailand/Ban Phe på sommaren på tex Thailand Dreamvillage så kostar husen strax över 2000 sek/vecka.
  3. Bila i Europa. Vi har länge spanat på att hyra husbil för några veckor i Sverige eller Europa. Men när en husbil för 5 pers kostar typ 8000 sek/vecka i högsäsong så tappar jag lusten redan där. Men att ta bilen och ta oss ner mot Kroatien med lite trevliga stopp och städer längs vägen i bilen ligger fortfarande i tanken.

Hm? Lyxproblem jag vet 🙂 Har även spanat in att resa kring den 25/5, är ju kristiflygare torsdagen 30 maj så fredagen är studiedag för barnen så med endast 3 dagar ledigt får man till en hel vecka! Har tänkt att jag ska hitta en schysst allinklusive resa för max 20 000 sek för hela familjen (2 vuxna, 3 barn). Härom dagen gjorde jag det, jippi! Med Ving till Sunwing Side i Turkiet, värsta kapet. Men blev lite velig så blev ingen bokning den dagen iallafall 🙂

Så tips tas tacksamt emot, vad ska ni göra?

2 KOMMENTARER

  1. Vi har inte heller planerat något vilket känns lite trist. Eftersom jag kommer gå på a-kassa fram till första augusti när jag börjar nytt jobb så måste jag hålla mig i Sverige på vardagarna för att inte förlora min ersättning. Så vi ska nog försöka upptäcka lite mer av Sverige i kombination med en eller två korta weekendresor utomlands. Jag tycker ditt första alternativ låter skönt, med mycket avkoppling och bara ta det lugnt. 🙂

    • Tur att jag kan dela känslan med obokad resa med en annan resefantast 🙂 Haha, förstår din situation. Att upptäcka Sverige är ju inte heller helt fel, ska bli spännande att se vad ni hittar på!

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.