Reseplanering Vietnam

0

Planeringen har börjat och tusen tack till alla tips jag fått! 🙂 Känner ibland att det låter som jag ska iväg själv på den här resan, men så är det självklart inte. Dock står jag för planeringen och sedan stämmer av med min man, och det är bra kan jag säga. Ibland blir jag lite väl svängig i svängarna och då är det bra att han får mig att stanna upp.

Som härom dagen tex då jag hade spanat in map.google att det faktiskt inte är så långt från Phu Quoc till ön Koh Krang i Kambodja. Försökte läsa mig till på nätet hur man enklast tog sig mellan dessa öar och det var väl inte enkelt precis men genomförbart. Först färja till fastlandet i Vietnam och sedan gränsövergång (visum krävs) till Kambodja, lite taxi sedan ytterligare en färja ut till Koh Krang.

För några år sedan fanns det endast el på Koh Krang några timmar per dag, urcharmigt tyckte jag det lät. Hittade även en bungalowanläggning där bungalowerna stod som pålar på stranden och vågarna kom in under. Huset var inte helt tätt heller kan man minst sagt säga, lite glipor här och var. Det fanns myggnät och jag tänkte det skyddar ju mot allt. Sååå mysigt.

Visade min man och blev helt nedröstad! (han suckade innan jag hann att visa boendet)

  • Inga extrabäddar, 5 i familjen i samma säng = sömnbrist, bråk deluxe
  • Smådjur på rummet
  • Ingen ac
  • Ingen pool
  • Och inget wifi…

Och där någonstans insåg jag att Nae, det komner nog inte bli så mysigt. Det passar ju verkligen inte för oss. Asgarv!

Så nu ska jag se om det går att bo på något hotell med lite högre standard, se om jag lyckas sälja in det 🙂

Bild ovan på vår bungalow som vi bodde i på Koh Chang på Centara Tropicana i somras, den andades lite mera lyx när jag tänker efter!

 

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.