Reseförsäkring långresa

0

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Europeiska ERV

Reseförsäkring är ett måste, det är inget man får tulla på. Vare sig man är på långresa eller ej. För några år sedan gjorde jag en jämförelse mellan reseförsäkringar. Jag kollade vad som ingick och jämförde vad de kostade. Valet föll då på Länsförsäkringar där vi har vår hemförsäkring. Den reseförsäkring är good enough för oss och till lägsta kostnad.

Viktigast för mig är att jag vet att hela familjen får hjälp om det händer en olyckshändelse utomlands. Försäkringen gäller för vårdkostnader utan beloppsbegränsningar. Det är egentligen mitt enda krav.

För mig är det ok att betala en självrisk (1200 sek) och det är ok att ligga ute med pengar om det behövs. Du kanske har andra önskemål på vad just du behöver.

Vanligtvis så ingår reseförsäkring i sin hemförsäkring i 45 dagar. Viktigt att kolla vad som gäller exakt med din hemförsäkring, för Länsförsäkringar är det så. Det gör att om man är borta längre än 45 dagar så behöver man teckna en tilläggsförsäkring. Hos Länsförsäkringar kan man då teckna utökat reseskydd för utlandsresa. Det innebär att man har sin ”vanliga” reseförsäkring i 45 dagar och betalar överstigande dagar och behåller samma försäkring.

När vi är borta i 3 månader i Asien så betalar vi ca 3000 sek för 2 vuxna och 3 barn för de resterande 45 dagar som ej ingår. Vi är alltså fullt försäkrade i 90 dagar för den kostnaden.

Det finns såklart andra företag på marknaden där man kan teckna reseförsäkring. Om man vill komplettera sitt skydd de första 45 dagarna. Eller om man vill komplettera med extra dagar när det gått över 45 dagar. Det finns även reseförsäkringar som täcker extremsporter mm. Reseförsäkringsvillkor brukar gälla hela Världen förutom Schweitz och USA där särskilda regler gäller. Kolla alltid med ditt försäkringsbolag så du är rätt försäkrad.

Gouda och Europeiska ERV Reseförsäkringar har jag bra erfarenhet av sedan jag arbetade i resebranschen så de tipsar jag gärna om.

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.