Resa med barn i Thailand

0

Trumvirvel! Något som jag faktiskt kan utnämna oss till är: Proffs på att resa med barn i Thailand. Sedan 2012 då vi gjorde första resan med barn har vi nu nästan tillbringat ett helt år i Thailand!

Jag och min man har gjort många resor till Thailand innan vi fick barn och nu är vi fem i familjen som älskar att resa till Thailand!

Jag bjuder på en sammanfattning var vi varit och hur gamla barnen var, om ni är nyfikna på hur allt det praktiska fungerar vid en viss ålder. Alla resor finns att läsa om under Thailand och respektive resmål.

Nionde resan med barn i Thailand 2019:

Ban Phe 8 veckor, varav barnen även gick i skolan på Svenska skolan ESS. Utflykt för hela familjen till Bangkok Ikea och även en heldag med min mamma Shopping i Bangkok. Vi besökte även Pattaya för hotelliv, lite shopping och vattenrutschkanor.

Barnen var då i åldrarna 4 år, 6 år, 8 år

Åttonde resan med barn i Thailand sommar 2018:

Ban Phe 2,5 vecka, husliv på Thailand Dream Village. En avstickare till Koh Chang i 3 dagar under resan.

Barnen var då i åldrarna 3 år, 5,5 år, 7,5 år

Sjunde resan med barn i Thailand 2018:

Ban Phe 8 veckor inkl. 4 nätter i Bangkok. Husliv i nästan 8 veckor på Thailand Dream Village. Första resan till vårt alldeles egna hus, I Love. I Bangkok bodde vi tre nätter på Mercure Sukhumvit 11, riktigt bra hotell med bra läge nära Nana Station, rum med förbindelsedörr emellan. Vi bodde även en natt på Royal Benja, ok hotell med bra läge, bra pris, gammalt i stilen. Lite nostalgi att bo där då jag i mina unga år bott där flera gånger.

Barnen var då i åldrarna 2,5 år, 5 år och 7 år

Sjätte resan med barn i Thailand sommar 2017:

Ban Phe 3 veckor, 1 vecka husliv på Thailand Dream Village 3, 2 veckor husliv på Pinery Park inkl. 2 nätter på Grand Blue Resort & Beachclub i Mae Phim. Thailand Dream Village 3, toppen val för familjer och par som önskar en lugn semester. Pinery Park, mysigt område där man kommer Thailand nära, inte samma resortkänsla som Thailand Dream Village men ändå väldigt mysigt. Grand Blue Resort & Beachclub har vi bott på tidigare och tycker är ett trevligt ställe. Barnen älskar poolen, framförallt på kvällen då den är helt blå. De har bra familjerum som är 2 sovrum med dörr emellan, finns med terass precis vid poolen.

Barnen var då i åldrarna 2, 4,5, 6 år

Femte resan med barn i Thailand 2016/2017:

Koh Lanta 1 vecka, Nai Yang 1 vecka, Sunwing Kamala 2 veckor, Bangkok 3 nätter, Mae Phim 6 veckor, Pattaya 2 nätter, Ban Phe på fantastiska Oriental Beach 2 veckor.

Barnen var då i åldrarna 1,5 år, 4 år och 5,5 år gamla.

Fjärde resan med barn i Thailand 2015:

Ban Phe 3 veckor inkl. en hel dag och 2 nätter på Koh Samet och 1 natt i Bangkok. Första gånge vi hyrde bil i Thailand, 3 veckor på plats.

Barnen var då i åldrarna 6 månader, 3 år och 4,5 år gamla.

Tredje resan med barn i Thailand 2014/2015:

Ban Phe 2 veckor + Sunwing Bangtao 1 vecka. Sedan Rawai/Chalong i 2 veckor med 2 kompisfamiljer där det även bjöds på bröllop på stranden innan vi åkte vidare för att avsluta resan i Khao Lak 1 vecka.

Barnen var då i åldrarna 2 år och 4 år gamla + bebis i magen.

Andra resan med barn i Thailand 2014:

Krabi Ao Nang 1 vecka sedan vidare till Koh Lanta 2 veckor för att sedan avsluta resan i Patong i 5 nätter.

Barnen var då i åldrarna 1 år och 3 år gamla.

Första resan med barn i Thailand 2012:

Charterresa med TUI (tidigare Fritidsresor) Phuket- Patong 1 vecka + Phuket Nai Yang 1 vecka. Vi bodde på Merlin Patong, helt ok hotell med bra läge i Patong, nära strand och centrum. Men väljer hellre att bo på Duangjitt i Patong, mer resortkänsla och större hotellområde, hotellet passar alla, par som familjer. I Nai Yang bodde vi på The Slate (tidigare Indigo Pearl) som är ett av mina favorithotell. The Slate kan jag verkligen rekommendera till alla. Lyxigt designhotell med trevliga pooler, schysst gym, kostnadsfri miniclub, strandnära och med många bra restauranger på området.

Barnet var då 1 år gammalt.

Så snart firar vi tionde resan jubileum med att resa med barn i Thailand, underbart! 🙂

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.