Renoveringsfix

0

Håller ni med mig om att det är mysigt nu när hösten börjar att komma? Luften känns krispig och det börjar bli mörkt om kvällarna.

Jag brukar ju alltid att lägga upp några inlägg med inspiration och tips här på resamedfamiljen.se varje vecka men sista tiden har det blivit lite glest.

Ni som följer mig på insta vet att vi i somras blev ägare till något som kommer att bli vårt underbara sommarställe. I dagsläget en fantastisk tomt med ett litet hus och en friggebod som är ca 55 kvm tillsammans. Endast sommarvatten och inget avlopp.

Det kommer att bli en pärla även om vägen dit ibland känns lång haha.

Så om ni undrar varför det inte bjuds på så mycket reseinspiration just nu så tillbringar jag den mesta av min lediga tid med renovering, besök på enskilda avlopp mässa, i färghandeln, på Bauhaus, på Ikea, på Biltema, på marketplace och med att åka Östergötland runt och köpa begagnade möbler mm. När jag inte roddar 3 kids och deras aktiviteter haha 🙂

Det kommer komma massa Thailands inspo framöver som vanligt, jag lovar!!

Vårt lilla kvadratsmarta sovrum. Måla tak är grymt jobbigt asså, bra träning för armarna 🙂

Och vips, ett nytt sovrum! Omålat tak, nytapetserade väggar. En gammal kökssoffa som jag köpte förra veckan för 200 sek på marketplace. Ny säng som fanns sedan tidigare, lite nya påslakan, gardiner och kuddar. Till höger utanför bilden även en pax garderob från Ikea, förvaring på små ytor är inte att underskatta. Nu saknas bara lite lampor så ska vi nog sova gott framöver!

Pågående projekt, det lilla köket… Tapeten är riktigt läcker alltså men nu ska den väck!

Kommer bli: Ommålning av tak, lister, köksluckor och fönster, nya tapeter, några nya köksskåp till höger ifrån Ikea med diskho och diskmaskin med förhoppning av vi ska få in vatten i huset och inte bara på balkongen till nästa sommar 🙂 Sedan nya bänkskivor och väggplattor och annat småfix så ska det nog blir fint här med. Vi försöker hålla nere kostnaderna så mycket som möjligt, en utmaning som är rolig tycker jag. De gamla köksluckorna kommer att målas i samma färg som de nya Ikealuckorna i vitt.

Rustas tapeter kan jag verkligen tipsa om, så tacksamma att arbeta med. Jag gjorde ett sånt kap med tapeterna till barnens rum och vardagsrummet. De reade ut tapeter i somras för 39 kr rullen, helt galet. Jag slog till på vinst och förlust om de skulle gå att få upp på väggarna och det blev superbra, inga bubblor alls! Så nu när jag valt tapeter till vårt sovrum och till köket så har jag gått till Rusta. Bra med begränsat utbud och att man får med sig tapeterna direkt och får lämna tillbaka överblivna rullar. Bilden ovan är tapeter till köket som inhandlades igår, är tyvärr ganska mycket jobb innan tapeterna väl ska upp 😉

Ps. nu är ju det här en sommarstuga jag tänker lite mer och planerar mera när jag tapetserar om hemma ska jag erkänna 🙂

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.