Ramayana Waterpark Pattaya

0

Alltså vattenland är ju så roligt, om man frågar mina barn om de roligaste minnena från semestern så kommer alltid vattenlandsbesöken med.

Nu var det dags för oss att prova ett vattenland som vi länge tänkt att besöka Ramayana Waterpark Pattaya. Vattenlandet ligger i utkanten av Pattaya så med privat taxi ifrån Ban Phe tog det dryga timmen att åka. Vattenlandet erbjuder även shuttle service ifrån både Pattaya och Bangkok.

Information först i artikeln, bilder längre ner 🙂

Längdgräns 122 cm – Ramayana Waterpark Pattaya

Det bästa med Ramayana Waterpark var den tydliga minimigränsen för att få åka i princip alla rutschbanor, 122 cm lång. Alla ni med barn i olika åldrar och längder vet hur halvkul det är när inte alla får åka. Om man är 122 cm så får man åka allt utom frittfall x 2. På vattenlandet finns självklart vattenrutschbanor för mindre barn och även barnland för ännu yngre barn. Däremot var det viktgräns. Vissa av de större rutschkanorna där man åker flera stycken i en ring hade viktgräns, oftast att man tillsammans i ringen skulle väga 100-180 kg så där fick man mixa ihop familjen och kompisarna lite för att matcha den rätta vikten 🙂

Utbud Mat & Dryck – Ramayana Waterpark Pattaya

Utbudet av mat och dryck i vattenparken tyckte vi var riktigt bra och till helt okej priser. Det fanns allt ifrån thaimat, pizza, nuggets, pommes, hamburgare till indiskt. I vattenparken används inga kontanter, man laddar sitt band med pengar. Om man har pengar kvar när man ska hem så återfås dem i butiken vid utgången. Riktigt smidigt att slippa tänka på kontanter.

Det är inte tillåtet att ta med egen dryck och mat in i parken. Väskorna gås igenom vid entrén.

Öppettider – Ramayana Waterpark Pattaya

Öppet alla dagar kl.11-18, stängt onsdagar. (Uppdaterat 23 jan 2023)

Biljettpris – Ramayana Waterpark Pattaya

Biljetter köps förmånligast online i förväg: Ramayana Waterpark biljetter online

Övriga tips

Bilder – Fotograferna tar riktigt bra bilder vid vattenrutschbanorna. Man får ett band runt armen och kan sedan se och köpa bilderna vid utgången. Det finns även kameror i vattenrutschbanorna som tar bilder som man kan maila gratis till sig själv vid fotoautomater i parken.

Lås – Det finns skåp som man kan hyra för dagen att låsa in sina saker i, skåpen går att öppna hur många gånger som helst med bandet runt armen så ingen nyckel att hålla koll på.

Rutschbanor där man kör på ”matta” och även kan tävla med varandra. På bilden till höger ses även frittfall x 2.

Flera stycken rutschbanor där man satt i ring själv eller två och två. Vid alla rutschbanor fanns flera badvakter både uppe och nere i poolen. Det kändes väldigt tryggt och servicen var väldigt trevlig och lättsam.

Badlandet för för de yngre barnen låg i en egen del av området. Här fanns massa roligt vattenskvätt och rutschkanor. Som ni ser är poolen lagom djup.

Roligt både för vuxna och barn när ”hinken” med vattnet töms.

Badlandet för de allra yngsta, småskvätt, del i skugga, rutschkana i en egen del av området. Även med solstolar och nära till restaurang och café.

Kul eller kul 🙂

Vi valde att åka en torsdag, upplever att det är lite mindre besökare om man har möjligheten att åka en vardag.

När vikten inte räcke till fick barnen med sig en badvakt ner i ringen. Barnens roligaste åk för den dagen.

I en av poolerna så fanns det en äventyrsbana. Man kunde klättra i nät, hålla balansen på flytmattor och ta sig över till andra sidan poolen med att gå på ett rep.

Del av stora poolen precis vid öppning.

Det fanns gott om solstolar, både i sol och skugga.

Cabanas i olika storlekar gick att hyra från 1200 bath (ca 360 sek) per dag. Denna kostade 1500 bath (ca 450 sek). Lyxigt med fläkt, eluttag och privata solstolar. Men kanske bäst av allt att ha som mötesplats när man är ett gäng.

Flera restauranger/kiosker låg i närheten av varandra så man kunde beställa från olika men ändå sitta tillsammans och äta ute.

Kyckling med chilli, basilika och ris och riktigt god kycklingburgare.

Man blir hungrig av att springa i trappor. Lyxade till det med våffla med glass och topping.

Barnsligt gott!

Vi var nästan kvar till solen gick ned. Klockan 17.55 lämnade vi Ramayana Waterpark, precis före stängning. Vilken dag! 🙂

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.