Rädd för att resa?

0

Den senaste veckan har flera personer frågat mig om jag är rädd för att resa? Mycket i den frågan handlar om att flyga och rädslan för terror. Om de skulle ställa frågan ärligt rakt ut så skulle det låta:

Är du inte rädd för att du och din familj blir nerskjutna på en flygplats eller när ni är i luften?

Vet ni, för första gången någonsin är jag rädd!

Jag vet inte hur många resor jag gjort och jag är aldrig rädd. Egentligen är jag inte rädd för själva flygningen eller resan utan jag är rädd för att vara på Arlanda.

Nästa vecka ska jag och familjen till Gran Canaria för 2 veckor semester. Redan när vi bokade resan i januari så tänkte vi och pratade om hemma, nu väljer vi något ”säkert” resmål i sommar. Definitionen på ”säker” är ju helt omöjlig, men för oss så känns Gran Canaria säkert. När man åker på semester och lägger ner både tid och pengar så vill man ju kunna njuta, man vill ju inte vara rädd.

Efter attentatet i Istanbul som berör mig enormt mycket och självklart hela Världen så är jag rädd för att vara på Arlanda. Jag tänker, tänk om det skulle hända där just då. Hur kan jag utsätta mina barn för detta? Det här låter hemskt men vi kommer garanterat äta mat någonstans på vägen istället för på Sky City på Arlanda som vi i princip alltid gör, jag vill förkorta tiden vid check-in till minimal. Låt bara mig och familjen få komma igenom säkerhetskontrollen där känns det tryggt för mig. Vi kan börja njuta av semestern på riktigt!

Många tv-kanaler intervjuar turister nere i Turkiet nu och alla är rörande överens om att det är lugnt på turistresmålen och semestern flyter på som vanligt. Det tror jag också är helt sant. Flera som har blivit intervjuade säger något i stil med att om vi skulle stannat hemma så vinner terroristerna och det får vi aldrig låta dem göra. Det är så sant, men om man är rädd då? Jag har full förståelse för många som bokat sin semesterresa till tex Turkiet nu och inte är lika sugna på att åka. Vi i familjen var inne på att åka till Turkiet i slutet av mars för att det var så galet billigt för att ingen annan ville åka dit då pga terrorspekulationer och oroligheter. Vi valde att åka till Dubai istället, där kände jag mig säkrare än hemma i Sverige.

Jag kan inte sluta att fundera på vad som händer i Världen…Jag är rädd men rädslan är inte så stark så att jag och familjen väljer att stanna hemma på semestern denna gång iallafall. Snart Spanien!

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.