Rabatten kring huset

0

Alldeles nyligen så flyttade våra grannar in bredvid oss. De har haft sitt hus sedan området byggdes och är gamla i gemet. Perfekt då har vi några att fråga om vi undrar över något.

De började genast att prata om häcken mellan husen och växter och insyn och bra jord och vattning och allt annat som de med gröna fingrar kan komma på att prata om. Haha!

För er som känner mig så vet ni att jag inte är så intresserad av trädgården hemma ens även om jag försöker med ett ryck då och då. Jag är mer en krukmänniska, plantera, NJUT, ny årstid byt ut 😉

Efter att pratat med grannarna började vi titta runt vårat hus, hur ser det ut i landet egentligen. Alltså det är helt galet, jag har inte ens riktigt sett vad det är. Typ grönt och lite lummigt. Insåg att det mest var något som var grönt och vildvuxet som förmodligen var ogräs. Vi kan ju skylla på att vi är nya husägare ett tag men kanske inte hur länge som helst….

Resortens trädgårdsmästare är från Kambodja och kan inte ett ord på engelska så han är nog tyvärr inte heller till min hjälp. Det bästa med vårt hus och det var ju lite därför vi valde att köpa det också är att en av vattenslangarna som trädgårdsmästaren använder är vid vårt hus. Det betyder att det alltid rinner lite extra vatten när han vattnar tex gräsmattan och det blir ju extra vatten till våra växter. Tjohooo! Ni hör vad jag lär mig om dagarna va? 😉 Vi valde rätt hus med vattenslang!!

Ikväll när mörkret smög på så gick vi ut och vattnade lite extra i rabatten, det är så synd om växterna när det inte regnat på länge har jag hört 🙂 Martin kom med kökskniven och skar bort lite bruna döda blad precis vid entrén som vi inte heller sett tidigare haha. Ni förstår att vi gör detta i mörkret när alla husägare och trädgårdsmästare på området gått in för sovdags va? *asgarv*

 

En del av vårt vardagsrum 🙂

Lite färgglatt också när barnen får vara med och bestämma

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.