Phuket halvdagsutflykt med barn

2

Idag tänkte jag ge tips på en halvdagsutflykt i Phuket med barn som vi gjorde när vi var där 2016. Barnen var då 1,5år, 4 år, 5,5år gamla.

Vi hyrde en taxi ifrån hotellet Sunwing Kamala, det kostade 1800 bath (ca 450 sek) för 5 timmar. På hotellet har de fasta priser på taxi, känns som de kanske ligger några bathisar högre än om man tagit en taxi på gatan men smidigheten och att vi fick åka i en fräsch suv gjorde att det var värt de extra bathisarna 🙂 Turen hade vi planerat i förväg och taxichauffören körde oss dit vi ville, smidigt.

Vi startade vår tripp kl.15 från vårt hotell Sunwing Kamala som ligger på Kamala stranden på Phuket. Första stopp var Big Buddha som ligger 3 mil söderut på Phuket, mellan Kata och Karon. Resan dit tog 1 timme, det är slingrigt och det är backigt. När man svänger av från huvudvägen och börjar stigningen upp på berget så är det 6 km upp. För den som lätt blir åksjuk gäller det att ha ögonen på vägen. Barnen tyckte resan var rolig och spännande då det ligger en hel del elefantcamper längs vägen upp på berget så det fanns mycket att titta på.

Vi stannade till och köpte lite bananer till en babyelefant, barnen tyckte det var jättekul att titta på den lilla söta elefanten. För mig känns det inte helt rätt i hjärtat, den skulle nog mycket hellre göra något annat…(Nuförtiden tar vi som familj avstånd ifrån allt där djur far illa)

Om man är intresserad av att åka Atv-tur (4-hjuling), gå på ormshow, apshow, elefantridning och andra påhitt så finns det gott om dessa aktiviteter på vägen upp mot Buddha.

Big Buddha är en 45 meter hög Buddha högst upp på Nakkerd Hills, 370 meter över havet. Buddhan är byggd av vit burmesisk marmor och har blivit en symbol för Phuket. Bygget av Big Buddha drivs av donationer och det finns många donationsboxar på plats för att stödja bygget. På platsen kan man även lära sig mer om buddhismen. Det finns lite dricka och glasskiosker och lite souvenirer. Vi var på Buddhaberget som barnen kallar platsen för 2 år sedan. Jag tycker detta är en fantastisk plats och utsikten ifrån platsen är magisk över Phuket. Barnen tyckte också det var roligt att titta på Buddha och räkna trappsteg, det blev en del 🙂

Efter elefantmys och Big Buddha så var det dags för middag. Vi åkte till Restaurang Fatty’s, som är en tysk restaurang med riktigt god mat i Chalong, från Big Buddha är det 7 km dit. Jag tycker så mycket om den här restaurangen för deras salladsdressing, alltså den är såååå god. Min man tycker om den här restaurangen för deras schnitzel med rösti och deras utsökta skysås, jag tror också att det är därför den här restaurangen är så populär 🙂 Vi bodde i närheten här i Chalong ett annat år och då åt vi här en hel del 🙂 Inga finesser, god och vällagad mat punkt. Öppet 12-15 och 18-22, stängt tisdagar (öppetinfo 161030)

Sedan var det dags för Phuket Night Market, från restaurang Fatty’s till Phuket Night Market tog det ca 15 minuter att åka. Phuket Night Market är Phukets största marknad som har öppet varje lördag och söndag kl.16-21. Här finns allt man kan önska sig: kläder, klockor, elektronik, smink, mobiltelefoner, mobilskal, skor, leksaker, väskor, begagnade kläder och massa mat. I anslutning till marknaden finns även några riktiga restauranger och en hel del med barer. På parkering finns en populär hoppborg med rutschkana för barn. Man får plats att gå med vagn på marknaden även om det är lite trångt på sina ställen 🙂

Så mycket shopping blir det ju tyvärr inte med 3 barn, tyvärr lika lite bilder. Man har fullt upp att hålla koll på alla som sticker åt varsina håll *asgarv* Tjejerna fick varsin klänning och klocka så de var nöjda över shoppingen.

Trötta familjen hoppade in i taxin runt halv 9, dags för en halvtimmes hemresa till Kamala och vår minsta familjemedlem somnade i taxin 🙂 En riktigt lyckad eftermiddag, hela familjen var nöjda med upplägget på dagens utflykt så den kan jag verkligen tipsa om. Det spelar ju ingen roll var man bor på Phuket, lite längre/kortare till första och sista stopp bara.

img_2402

Saga matar babyelefanten med banan

img_2414-2

Lite fotmassage med kokosnötterskal kanske? 🙂

img_4023

Utsikt från Big Buddha

img_4019

Hela familjen på samma bild, man tackar!

  img_4032

Hjärtan kunde man skriva på och donera en slant till det fortsatta bygget

img_4037

Vi valde att skriva på en marmorsten som de sedan kommer att bygga med. Då vänds texten inåt så den blanka marmorsidan kommer utåt. Sigrid var skriva familjen ansvarig, Saga fick med nöd och näppe skriva sitt namn även att storasyster tyckte det blev lite väl stort. När man fick en sten så donerade vi även 300 bath (80 sek) till det fortsatta bygget kring Big Buddha

img_4040

img_4044

Av sådana här små marmorstenar är Big Buddha byggd av

img_4046

En guld Buddha som ligger precis bredvid Big Buddha

img_4059

Och så lite apor i närheten såklart

img_4060

Utsikt från Big Buddha när vi gick trapporna ner

img_4068

Dessa busar kom lite väl nära, barnen blev lika rädda som pappan och vi fick snabbt röra oss därifrån. Apor är luriga och jag rekommenderar att inte mata dem. Då flera fall av rabies rapporteras varje år.

img_4063

Om ni har 7 minuter över så tycker jag ni ska meditera

img_4079

Fatty’s skylt i från vägen

img_4078

Restaurang Fatty’s i Chalong  img_4084

Foodtime

img_4085

Min kycklingsallad med den underbara såsen i den lilla skålen

img_2436

Phuket Night Market även kallad Phuket Weekend Market

img_2433

Jag hann iallafall och ta en bild då tjejerna provade sina klänningar

img_2429-2

Drickapaus, Saga tycker att flaskan som legat i is är så kall så hon får ta en blöja och hålla den i , vad gör man inte för att alla ska bli nöjda och glada framåt kvällskvisten

img_2427

Glad och nöjd tjej över sin nya klocka

2 KOMMENTARER

  1. Det är synd att djuren ofta far illa, för det är ju inte lätt som turist att motstå en babyelefant eller att passa på och uppleva en ridtur uppe på elefantryggen.
    Tur det har börjat lyftas fram vilka dåliga villkor djuren lever under och att fler och fler bojkottar sådana aktiviteter.

    Buddhan hade jag gärna besökt, och vilken utsikt det var därifrån. Aporna däremot… håller med om att dom ofta blir lite väl närgångna.

    • Ja, håller helt med dig. Det är ju vi turister som måste ta avstånd till detta. Och för mig känns det självklart att göra det och det är ju också det man vill lära sina barn, vad som är rätt och fel. Tyvärr finns det ju fortfarande allt för många aktiviteter i Thailand där djur far illa pga av oss turister. Buddhan är mäktig att besöka!!

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.