Phu Quoc linbana

4

Helt klart bästa utflykten på Phu Quoc. Upplev Världens längsta linbana på Phu Quoc 7899 meter. Sun World Hon Thom Nature Park kommer inom närmsta åren att bli en riktig nöjesö. Jag tycker det påminner om när vi var på kryssningen i Karibien och besökte Royal Carribeans egna del av ön Haiti. Det är som en stor lekpark för vuxna och barn. Inom två år ska de ha byggts nöjespark, vattenland och aquarium. Bygget pågår för fullt men påverkar inte besöket.

Öppettider Phu Quoc Linbana:

Varje dag kl.8-17.30 (linbana stängd kl.12-13.30)

Biljettpris Phu Quoc Linbana:

Under 1 m: gratis

1-1,3 m: 200′ Dong= 80 sek

1,3m +:300 Dong= 120 sek

Kampanjpris på biljetterna nu under en längre period, ordinarie pris vuxen 500 Dong= 200 sek.

Tid Phu Quoc Linbana:

Ca 25 minuter i vardera riktning, alltså totalt ca 50 minuter fram och tillbaka.

Restaurang Phu Quoc Linbana:

På ön finns en bufférestaurang, kostar 250′ Dong (ca100 sek) vuxen, halva priset för barn. De säljer även lite småsnacks som grillade korvar, kycklingspett, popcorn, fruktdrinkar, glass och dricka.

Dusch och omklädningsrum:

Det finns gott om duschar, omklädningsbås och toaletter.

Vi gjorde denna utflykt som en del av när vi tog en dagsutflykt med privat taxi en heldag på södra Phu Quoc. Vi kom till linbanan efter lunch och tillbringade eftermiddagen på ön. Man kan även ta en taxi till linbanan och sedan ta en annan taxi hem när man är färdig. Det stod många taxis och väntade när vi kom tillbaka på eftermiddagen. Om man inte vill gå ombord på ön så kan man ju bara åka linbanan fram och tillbaka, det är ju det som är den största upplevelsen.

Höjdrädd som jag är tyckte jag ändå att det var en ganska så lugn upplevelse. Ja, jag blundade ju såklart när vi nådde toppen på stolparna och det kittlade lite i magen när vi var på väg ner igen. Men kändes verkligen säkert. Kabinhytterna tog max 30 personer, när vi åkte var vi ca 8 st i både fram och tillbaka

Stranden ute på ön, fanns även kayaker som man fick låna

Bufférestaurang

Uppblåst vattenland ingick i biljettpriset till barnens stora förtjusning, flytvästar fanns att låna till barn ca 25 kg + och vuxen

Kycklingspett ovan 16 sek/st.

4 KOMMENTARER

    • Ja, fy men ibland gäller det att utmana sig själv och det var verkligen värt det. Tillskillnad mot idag i karusellerna och de höga vattenrutschkana på vattenlandet vi var på, där fick pappan ställa upp haha 😉 Hoppas eran resa går bra, ska bli kul att följa er med hyrbilen!

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.