Pattaya Water Park

0

I Pattaya finns två stycken kända vattenparker. Det är Ramayana Waterpark och Cartoon Network Amzaone. Vi har inte besökt någon av dessa parker utan valde istället Pattatya Waterpark. Av det jag har hört av flera familjer som varit på dessa två stora vattenparker så är Cartoon Network Amazone bäst. Den är nyare, fräschare och det finns flera rutschkanor som passar olika åldrar i familjen. Välvärt ett besök, dit ska vi också åka någongång när barnen vuxit till sig lite och vi tycker det är värt pengarna.

Pattaya Water Park sammanfattning:

Pattaya Water Park går inte att jämföra med de två vattenparkerna ovan utan är ett mindre vattenland mer i local thaistyle. Tillskillnad emot att betala runt 300 sek – 400 sek pp till ovan vattenland kostar här 30 kr pp att gå in, man får alltså vad man betalar för. För oss som vid tillfället hade barn som var 3, 6, 8 år gamla så var det good enough. Vi hänger ju också en hel del i Thailand och tycker att det inte gör så mycket när det inte är lika flashigt som hemma. Men så att ingen blir besviken, om man är ute efter ett riktigt vattenland med förväntansfulla barn 6+ år så skulle jag rekommendera något av ovan två vattenland.

På Pattaya Water Park var rutschkanorna favoriterna och där var ingen ålder eller längdgräns så alla i familjen kunde åka, perfekt.

Pattaya Water Park utbud:

Vattenrutschkanor, de som syntes på bild ovan plus en större ström och en pool för mindre barn med två små plastrutschkanor. Man kunde även gå ut till havet och bada om man önskade det, det fanns lite solstolar på stranden.

Pattaya Water Park hitta hit:

Pattaya Water Park ligger i utkanten av Pattaya, bara att ställa in gpsen eller inga taxichauffören. Gratis parkering utanför vattenlandet. Det ligger även ett hotell i anslutning till Pattaya Water Park. Enklare mellanklasss tyckte jag det såg ut som efter att ha tittat på bilderna på nätet och sett utsidan på plats. Denna vattenpark gör man lätt på en halvdag/dag så mycket trevligare att bo centralt i Pattaya är mitt tips!

Pattaya Water Park öppettider:

Varje dag kl.9-18.

Pattaya Water Park inträde:

100 bath (ca 30 sek) pp över 80 cm. Barn under 80 cm går in gratis.

Pattaya Water Park Mat & Dryck:

Det fanns en mindre kiosk/café som serverade enklare rätter, glass, dricka, vatten mm. Man kunde även ta med egen dryck, mat mm in på området.

Pattaya Water Park Övrigt:

Det fanns en butik som sålde badleksaker som tex. flytringar mm som man kunde ha och glida runt i den stora strömmen. Det fanns även skåp där man mot en kostnad kunde låsa in sina saker. Duschar/wc och omklädesrum fanns också även om de inte var jättefräscha.

Gamla stålsolstolar fick man låna, helt ok att sitta men ingen lyx här precis.

Det fanns även ett tåg som åkte över land, en bergodalbana, en korg man kunde åka upp i till tornet och även att man kunde sitta i sele och svinga sig ut ifrån tornet. Allt detta kostade extra och såg halvosäkert ut i mina ögonen, gammalt och lite skruttigt men verkade uppskattat då det var många som åkte när vi var där.

Det här är rutschkanorna som finns på området

Pool för mindre barn, havet ser ni i bakgrunden till höger

Man behöver vila ibland efter massa rutchkaneåk 🙂

Lazyriver, tips ta med flytring/luftmadrass eller köp på plats

Möjlighet att låsa in sina saker

Regler i vattenparken

Enklare restaurang/kiosk på området

100 bath ca 30 sek pp över 80 cm

Hotellet som ligger precis bredvid vattenlandet, till vänster ser ni 2 linor där man kunde åka ner ifrån tornet för den som vågade

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.