Pattaya med barn

1

Resa till Pattaya med barn, vissa av er tänker trevligt och andra av er tycker nog att det låter helknäppt.

Hur hamnade vi då i Pattaya med barnen? Jo när vi bodde i Mae Phim och blev lite rastlösa över lugnet så blev vi lite sugna på att göra en utflykt några dagar.

Shopping, lite mer liv och rörelse var de vuxnas främsta önskemål. Såklart måste ju alla i familjen bli nöjda annars så blir det inte mycket shoppat haha. Så hotell med pool och att göra roliga saker för barnen var ju också en självklarhet.

Tips boende Pattaya med barn

Att hitta hotell i Pattaya som passade oss som familj var inte det enklaste. Det krävdes en god research, man vill inte hamna ”fel” med tre barn. Vi bodde på Centara Pattaya och var riktigt nöjda med vårt val. Fyrstjänrigt hotell som låg bra till i centrumet i Pattaya. Inte mitt i city men ändå med gångavstånd till stranden och citykärnan. Vi bodde i en familjestudio och blev glatt överraskade. Sovrum, vardagsrum, dusch/toalett och även ett extra litet rum med en våningsäng och garderob, helt perfekt 🙂 Personalen på hotellet var trevliga, fräscht rum, ok frukost, fritt wifi, mindre pool med sol nästan hela dagen, vad mer kan man önska? Bra pris, ja det var ett schysst pris vi betalade för 5 st med frukost.

Om man är ute efter ett bra hotell och vill lägga lite mer pengar på sitt boende så finns det många hotell i Pattaya att välja mellan. Tre hotell som jag gärna skulle bo på tillsammans med familjen och varmt kan rekommendera är Centara Grand Mirage, Hard Rock Hotel Pattaya ochThe Bayview Pattaya.

Bra områden att bo i Pattaya skulle jag säga är längs strandpromenaden med läge som Hard Rock Hotel Pattaya.

Ta sig till Pattaya från Ban Phe/ Mae Phim

Från Mae Phim tog det ca. 1,5 timme att köra ca 11 mil, något kortare resväg och sträcka ifrån Ban Phe. Vi hade hyrbil, men det går ju självklart att ta en taxi också, och bussförbindelse ifrån Ban Phe finns det säkert om ni har gott om tid. I Pattaya tar man sig lätt runt med taxi/songatews.

Att röra sig med barn i Pattaya:

Pattaya klingar ju tyvärr inte så gott i mångas öron och det är inget jag ska förneka, vissa delar av staden är inte vidare trevlig. Gator med barer med unga lättklädda tjejer och äldre västerländska män, man blir ledsen i hjärtat av att sådana här områden fortfarande finns… Dessa områden vill man ju självklart inte röra sig i vare sig man har barn eller inte. Jag upplevde att när man rörde sig i turist/shoppingområderna i Pattaya så är det trevliga områden både för stora och små.

Shoppingtips Pattaya:

Helgmarknaden Thepprasit Road Night Market är ett måste, kvällsmarknad öppen fredag – söndag. Bredvid ligger även Premium Outlet Pattaya. På Mike Shopping Mall säljs det mesta, med betoning på mycket kopior. Strax bredvid Mike ligger Central Festival Pattaya, ett köpcentrum med ”riktiga” butiker. Tips högst upp finns det ett lekland, massa spelmaskiner och stora gosedjur så barnen får köra runt på. Våra barn tyckte det var hur roligt som helst med dessa åkdjur, såklart kostar alla de barnaktiviteterna en slant.

Att göra med barn i Pattaya:

img_4963

Vrålåket vi hyrde för att ta oss till Pattaya

img_4964

Hotell Centara Pattaya, vardagsrum

img_4965

Hotell Centara Pattaya, sovrum

img_4966

Hotell Centara Pattaya, litet rum med skjutdörrar

img_4968

Hotell Centara Pattaya, badrum

img_4970

Hotell Centara Pattaya, balkong och mellisdags 😉

img_4974

Hotell Centara Pattaya, poolen

img_4975

Strandpromenaden i Pattaya

img_4977

Strandpromenaden i Pattaya

img_4980

img_5148

Hotell Centara Pattaya, poolen

img_5157

Fredagsmys! Trevligt fruktfat ifrån managern på hotell som var svensk!

1 KOMMENTAR

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.