Packning Thailand

0

Många frågar mig om jag har några tips inför packning till Thailand. Och vet ni? Jag känner mig så chill inför att packa nu för tiden. Så vet knappt vilka tips jag ska bjuda på 🙂

Det är så många resor som jag planerat packning in i minsta detalj. Räknat blöjåtgång per dag, tror det var 7 st. Packat välling, ersättning och kopiöst många kilon med barnmatsburkar. Och så solkräm och uv-kläder, det går åt lite åt tre barn. Jag har alltid tyckt att det har varit smidigt att ha med sådant som jag vet behövs. För att ägna semestern åt att leta barnmatsburkar som ska likna de hemma men som alltid är asmycket socker i så barnen äter såklart. Men när man är hemma i Sverige igen, nja då är burkarna inte lika goda. Men sen beror det ju på hur länge man ska vara borta och hur gammalt barnet är. Till en månad tycker jag det är ok att ta med hemifrån om barnen är 0-3 år.

Årets packning àla 3 månader är endast en liten hög i sovrummet som växer lite dag för dag 🙂

Däremot har jag i god tid tänkt på att beställa/inhandla saker som jag vet behövs så jag inte behöver stressa med det nära inpå avresa. Blir alltid dyrare då också, att handla solkräm och Apotekssaker på stan till skillnad mot Apotea.se där jag handlar mycket.

Det som inhandlats/kollats av så det finns hemma inför packning Thailand:
  • Solkräm till hela familjen som i princip räcker till 3 månader (iallafall till barnen) Tips på solkräm/uvkläder i inlägg nedan)
  • Reseapotek, 1 ask Ipren, 1 ask alvedon, 4 kartonger resorb, febertermometer, Calma (åksjuktuggummi), åksjukarmband, alsolsprit, plåster, plåster som tål bad, nagelsax
  • Linser
  • Tamponger o bindor (dyrt och små förpackningar)
  • Våtservetter (kanske inte för 3 månader, vi använder de mycket före mat och så, perfekt. De man kan köpa i Thailand är oftast väldigt mycket parfym i)
  • Uvkläder till barnen. Nu är de så stora så uv-kläderkonsumtionen har verkligen minskat i familjen. Till barn 4 och 7 år gamla, varsin uv-tröja långärm, uv-solkeps och uv-badkeps och vanliga kepsar/solhattar. Barn 8 år gammal, vanlig keps. (Våra barn går ju i förskola/skola så de vistas inte så mycket ute när solen är som starkast. Men om vi är en heldag på stranden så krävs det uv-kläder för att de inte ska bränna sig även om vi hänger mycket i skuggan.)
  • Proteinpulver, vitaminer mm.

Mat vi tar med oss vid longstay: (dock inte för 3 månader 🙂 ) Kaffe, knäckebröd, musli, tacokrydda.

Vi tar även med te-ljus. Små förpackningar i Thailand och vi tänder mycket ljus i huset, sååå mysigt.

Bild ovan: Handbagage redo (från en annan resa)

Har du något tips om vad du aldrig missar när du packar? Dela gärna i kommentarerna nedan 🙂

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.