Olika boenden i Ban Phe

4

Ibland när jag får frågor via mail så försöker jag istället skriva svaren här så alla får ta del av det 🙂 Som idag tex när jag fick frågan hur man ska tänka när man väljer husområde i Ban Phe?

Jag tänker såhär 🙂 Och obs nu att alla tycker vi olika jag bygger bara på min kunskap och erfarenhet!

Man kan säga att det finns tre husområden som passar bra för alla (familjer, par, åldrar, what ever) och som ligger i närheten av varandra (inom ca 1 km). Sedan finns det flera områden som tex. hus och lägenheter på Mae Rampung stranden och även mot Mae Phim, som tex Thaihem och Green Abel.

Vintern 2018/2019 gick det att få skolskjuts från samtliga områden nämnda ovan och nedan, men dubbelkolla gärna med ESS före bokning om det är viktigt för er. Områdena nedan går det alltid skolskjuts, tar ca 10 minuter till skolan beroende på ordning i upphämtningen. Det är ca 3- 4 km från områdena nedan till ESS Svenska Skolan Ban Phe.

Olika boenden i Ban Phe – Thailand Dream Village

Thailand Dream Village är uppdelat på 4 områden. Tdv 1 och 2 ligger bredvid varandra med bara en liten trafikerad väg emellan. De områdena är generellt sett lite lugnare än Tdv 3 och 4 mycket pga att många vill ha nära till resturang och den ligger på Tdv 3.

Tdv 3 och Tdv 4 ligger precis bredvid varandra, muren går runt båda områdena och det är ingen väg eller något att passera mellan områdena. Områdena har var sin pool och man badar i det område som man bor. Generellt sett väljer de flesta barnfamiljer att bo på Tdv 3 med smidigheten till restaurangen som är outstanding. Man kan till och med ha babylarm till sitt hus om man själv vill umgås/ ta något gott att dricka på kvällen. Finns även ett litet helt ok gym vid Tdv 3 & 4.

Bild Tdv ovan

Olika boenden i Ban Phe – Safir Village

Safir är ett trevligt område som jag också verkligen kan rekommendera. Jag har skrivit mer om Safir här. Safir och Tdv liknar varandra i områdes stil. Finns pool, restaurang, reception och all service man i princip kan behöva. Resortkänsla fast i eget hus!

Safir Village

Olika boenden i Ban Phe – Pinery Park

Pinery Park är mer som ett villakvarter, här blandas nationaliter från hela världen. Många Bangkokbor har även sina sommarstugor på detta område. Vissa hus är riktigt fina och nyrenoverade och vissa hus håller lite enklare standard. På området finns det en gemensam pool och det är biltrafik på området. Vissa hus har en liten trädgård medans andra har en stenlagd uteplats precis intill gatan. Mer info Pinery Park

Pinery Park

Att välja boende i Ban Phe – Fördelar visst område

Tdv mer gräsmatta, ytor för barnen att röra sig på till skillnad emot Safir där husen känns tätare inpå varandra och bara små gångar runt i området.

Pinery, större område, här kan man cykla, löpträna och jaga pokemons typ.

Tdv:s fiber på samtliga område är super, en hel familj kan i princip kolla på olika filmer samtidigt utan problem. Grymt wifi alltså!

Pinerys fördel, mer lokalliv, närmast stranden, inte lika ”resortaktigt”. Här kan man även få ner priset mer på hyran om man stannar längre. Många familjer som stannar längre eller har varit i Ban Phe området tidigare väljer att bo här då det inte är semester hela veckan känsla som det lätt kan bli på Tdv 3 tex. Vissa gillar det, andra inte.

Pinery och Safir har inte lika höga ”obligatoriska veckoavgifter” som Tdv har. Läs mer om Tdv:s veckoavgifter här. Om man är på semester 2 veckor spelar det ju mindre roll men om man stannar ett tag så blir det en del (även om man får rabatt ju längre man stannar på resortfee tex)

Ja, smaken är som baken! Om jag skulle resa själv med barn skulle jag absolut välja TDV 3, kompisar till barnen och med bra restaurang där man även kan ta hem mat till terassen om man önskar. Smidigt!

Alla områden är trevliga på sitt sätt och Ban Phe i sig är local och lovely 🙂

Färdmedel Ban Phe

Färdmedel är också en fråga som ofta kommer upp. Moppe eller moppe med sidovagn (sareng) är det vanligaste i hoodsen i Ban Phe. Jag rekommenderar verkligen det, så man kan röra sig fritt, besöka marknader, olika stränder, Ban Phe, restauranger mm. Man kan klara sig utan, gå till 7 Eleven eller lokal butik att handla eller ta en taxi/ lokal buss in till Ban Phe. De flesta stränder har gratis upphämtning på områdena om man hänger på deras strand köper mat och så. Jampas massage finns inom gångavstånd.

Om man ska göra lite längre utflykter som till Rayong tex behöver man ändå ta taxi. Så det är väl framförallt i restaurangutbudet som man känner sig mest fast utan färdmedel. Jag skulle uppskatta att 90 % av alla familjer hyr en sareng. Man behöver ju inte ha den under hela resan om man inte vill, går att hyra på dagsbasis men i högsäsong kan det vara lite svårare att vara spontan och dagshyra då mycket är uthyrt.

Och nu blir jag nyfiken såklart 🙂 Vilket område väljer ni? Kommentera gärna nedan!! Och när ni åker också, för vem vet.. Vi kanske ses!!

Stranden precis nedanför Pinery, ca 1,5 km från de andra områdena. Lite fotboll i väntan på middagen. Det är Livet!

 

4 KOMMENTARER

 1. Hej
  Vill först tacka för en trevlig blogg.
  Kul att hänga med på era turer.
  Vi var 12 pers. inkl. 2 barn som bodde
  på Safir Village i 3 hus förra året i Februari. Superbra, fräscht, bra mat men som du säger utanför resorten var det lite dåligt utbud av restauranger. Dock hade strandrestaurangerna god mat.
  Vi hyrde sareng hos Jampa och tog oss runt med, smidigt & bra.
  Tyckte dock under våra uppräcksfärder att Dream Village var trångt, slitet och nergånget.
  Men vi hade 2 mysiga veckor där. Fortsatte sedan till Phuket för att överraska vänner innan vi flög hem via BKK igen.

  • Tack Maria! Vad glad jag blir för ditt meddelande och vad roligt att du hänger med oss på våra resor.
   Vad roligt att kunna åka så många tillsammans som ni gjorde och även kombinera med Phuket 🙂
   Tack för att du delar med dig, ha det gott!

 2. Hej Lindha,
  Jag och min familj (sambo, 1 år och 4 år) har bokat flyg till BKK tre veckor i november. Min första tanke var att åka till ko chang som jag var på för 10 år sedan men efter att ha läst en del så tar ju resan dit ganska lång tid efter en flygresa. Vet inte ens om vi kommer stanna i BKK och våra barn är inga bilentusiaster.
  Nu tipsade någon i ett forum om Mae Phim, som jag aldrig har hört talas om och så kom jag in på din blogg.

  Hur är dessa områden i förhållande till de lite lugnare delarna på öarna?

  Vi var på slowdown på koh lanta i april, då var det lågsäsong men det passade oss bra. Även en del andra barn att leka med, fin pool och nära till strand och några restauranger.
  Finns det något sådant ställe du kan tipsa om här. Som ligger centralt men vid stranden (badvänlig) och som har allt det där en barnfamilj letar efter? Det behöver verkligen inte vara ett svensktställe med svensk mat osv.

  Hoppas du kan hjälpa mig för just nu är jag väldigt stressad över vad vi ska boka!

  Tack på förhand,
  Hälsningar
  Ida

  • Hej! Åh vad härligt med en inbokad Thailandsresa 🙂 Vi tycker om Ban Phe och Mae Phim jättemycket. Det är local och aldrig mycket folk.
   Dock tycker jag inte det finns någon perfekt husby att bo i på stranden, finns typ inga. Thailand Dream Village och Safir Village är trevliga husområden i Ban Phe där det ofta finns kompisar att leka med, helst på Thailand Dream Village. Men man behöver hyra sareng för att ta sig till stranden, marknad, restauranger mm. I Mae Phim så ligger Blue Mango och Seabreeze med gångavstånd till stranden och några restauranger. Dock ganska mycket mygg där 🙁 Finns en del hotell som ligger på stranden som är trevliga som Novotel, Marriott och Grand Blue Beach Resort där de även hyr ut lägenheter. Av min erfarenhet på dessa hotell har man tur om det finns andra barn att leka med!! Hojta om du behöver mer tips och hoppas du blev något klokare 🙂
   ¨¨¨

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.