Oia – magiska solnedgångar på Santorini

4

Oia ligger på nordspetsen av Santorini och är en ort som bjuder på vackra vyer, vita hus med blå dörrar och en magisk solnedgång över calderan.

Oia bjuder även på mysiga gränder med shopping, både turistshopping och mer exklusiv shopping. Utbudet på mat och dryck som kostar lite mer än på de övriga orterna på ön finns det också gott om.

Man kan ta sig med bil, lokalbuss och även båt från tex. Fira till Oia. Många kryssningsgäster kommer med båten från Fira för ett besök i Oia.

Många hotellrum med terasser och balkonger, ser ju supernice ut men inte särskilt privata då det passerar mycket turister ganska så nära inpå många av hotellen.

Kul att gå i smala gränder, trappor och vägar som man inte riktigt vet vad de leder till

Lite molnigt när vi besökte Oia i maj 2019

Finns en hel del mysiga hotell med läckra utsikter. Här checkade vi in en natt för sisådär 13 år sedan och förlovade oss i solnedgången. Var så himla roligt att vi lyckades hitta tillbaka hit och kunde visa barnen, som tyckte att vi skulle checka in på direkten 😉

Mycket turistshopping

Exempel på en restaurangmeny i Oia, om ni vill kolla prisläget.

4 KOMMENTARER

    • Ja och så får man väl betala lite för utsikten med, Oia är en av de orter som känns dyrast på Santorini.
      I Perissa där vi bodde kunde vi som familj äta på en ”vanlig” trevlig restaurang för ca 500 sek, det är nästan omöjligt hemma 🙂

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.