Ny (gamla) restauranger för oss att besöka i Ban Phe

0

Delar med mig av min to do lista över restauranger som är ny (gamla) för oss och som vi bara ska besöka under denna resa i Ban Phe. Det är så lätt att åka och käka på ”säkra kort” så nu utmanar jag mig själv lite också att detta bara måste bli gjort haha. Jobbig uppgift – äta på nya restauranger 🙂 Vissa restauranger har vi åkt förbi, hört talats om, blivit tipsade om, ätit på för länge sedan eller att de är nyöppnade. Det där med namn på restauranger är ju lite överskattat i hoodsen i Ban Phe, jag ska göra mitt bästa för att försöka ta reda på namn när jag besöker restaurangerna.

Restaurang med stor gris utanför

Restaurang på väg mot Mae Phim, på vänster sida efter första 7 Eleven. Måste forska lite mer då jag tror det är på helgen det händer där. Väldigt stillsamt ibland när man åker förbi och ibland massa bilar. Hot pot restaurang där du grillar, kokar din egna mat. Mycket thaiare som äter.

ImThip

Restaurang på väg mot Mae Phim, på vänster sida efter första 7 Eleven. Så många gånger vi tänkt att åka dit då många tycker det är ett trevligt ställe. I år blir det premiär.

Pizza Company Ban Phe

Pizza Company har precis öppnat i Ban Phe, yeah vilken civilisation det börjar blir här haha. Pizza Company är som Pizza Hut i Sverige, goda pizzor och fräscha sallader. Ett besök hit är givet en dag när thaimaten inte lockar.

Nudelhak inne i Ban Phe

Kommer info, vet inte var jag läste om det hmm. Vill inte ta bort den från listan så jag glömmer den 🙂

3 Continents Restaurang

Restaurangen ligger på en tvärgata upp från Suan Son stranden. Sägs ha god mat och bra service. Thai och internationellt. Om man kommer strandvägen så ligger den avfarten innan restaurang MOKA. https://maps.app.goo.gl/5qenzjomjWK9Ja5a9

Bamboo Sushi & Sky bar

Takrestaurang med salvattenspool som sägs servera Ban Phes bästa sushi. Nära Maerampung beach, krävs bordsbokning dagen före. Öppet kl.15-24.

Skybar

Skybar ligger precis i kurvan där Suan Son stranden tar slut söderut. För ett år sedan ca stod det höga hotellet redo och uppe på taket öppnades en restaurang och bar. Vi var där och käka när det var precis nytt och blev tyvärr inte så imponerade. Nu känns det som att många hänger det och tycker att det är riktigt bra så vi måste ge det en andra chans och hoppas på det bästa.

Pramong Kitchen – bästa seafood I Ban Phetrakten

Bästa skaldjuren i Ban Phe trakten sägs enligt svensk smak serveras på Pramong Kitchen i Ban Phe. Mot Mae Phim, efter Marriott ca 15 min moppefärd från Suan Son (Safir, Tdv, Pinery mfl.)

Chakpong Mangogarden

Mittemot Rayong Chalet Resort, mexikansk mat och stora drinkar är deras bästa sägs det.

Innercafé Ban Phe

Jag är sämst på att fika men tänker mig att de har bra wifi. Så får bli några timmars jobb och fika. Har hört av andra att det är trevligt och sett bilder och det ser mumsigt ut.

Takrestaurang i Ban Phe

Här har vi ätit en gång förut, 2018 så är dags att prova igen då vi hört att de fått nya ägare. Mysig takrestaurang med utsikt över hamnen och man ser när solen går ner. Varför vi aldrig återkom var att det inte fanns så mycket för barnen på menyn då så nu hoppas vi att restaurangen ska passa hela familjen. Men åker in till vänster mittemot polisstationen i Ban Phe, tar några trappor upp genom ett vandrarhem innan man kommer upp till restaurangen.

Pizzamåndag på Safir Village

Safir Village ligger oss alltid varmt om hjärtat, det var faktiskt här vi började vår resa i denna delen av Thailand och tokfastnade. Schysst restaurang i vanliga fall, mycket västerländsk mat. På måndagar kör de pizzabuffé med liveband, 160 bath pp.(ca 60 sek) Sägs vara riktigt populärt så det ska bli kul att prova.

Köpt ugn och laga mer mat hemma

Restaurang och restaurang, kök hemma. Ok, detta är ett lyxproblem men ibland känns det lite tjatigt med att äta på restaurang hela tiden. Så nu har vi investerat i en ugn och tänker att vi har lättare att fixa lite egen mat hemma, mysigt också. Grillen vi köpte för typ 2 år sedan har vi använt 1 gång så där krävs också förbättring. Verkar som alla longstay här har hamburgare i frysen som de kastar på grillen när de inte orkar äta ute eller åka och hämta mat. Nu är det vår tur att börja laga lite käk hemma, heja oss!

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.