Mysiga dagar på Koh Samet

4

Inlägget innehåller Affiliatelänkar

Koh Samet är verkligen värt ett besök! Jag tycker om Samet, det är turistThailand på riktigt. Det är vita stränder, grönt hav, massa försäljare, strandmassage, slappa servitriser och exotiskt. Allt i en skön mix!

Koh Samet är en perfekt avstickare för en natt eller två om man bor i tex. Ban Phe eller Mae Phim. Helt perfekt att kombinera med Bangkok om man vill ha storstad och strand. Det tar ca 2 h med taxi ifrån Bangkok till Ban Phe. Från Ban Phe tar det endast en kvart med båt ut till ön.

Min familj och två kompisfamiljer som är här och semestrar över lovet åkte ut till Samet häromdagen. Det är bra mysigt när man är ett helt gäng, 6 vuxna och 7 barn som bara hänger. Badar, solar, leker, spelar spel, äter frukt, dricker öl och bara är. Livet på bäst sätt alltså 🙂

Vi bodde i varsina familjerum på Samed Pavilion Resort

På bilden är stranden som tillhör hotellet Samed Villa. Precis till vänster fanns en strandremsa med solstolar som man kunde hyra för 50 Bath per dag/stol. På stranden fanns det gott om fruktförsäljare och massörer. Samed Villa tycker jag verkar vara ett trevligt hotell med bra läge och trevlig restaurang vid havet där även frukosten serverades. Dock har de ingen pool.

Padthai med räkor på Samed Villas restaurang. På kvällen dukades det upp med bord och mysig belysning på stranden. En restaurang som jag verkligen kan rekommendera. God mat, bra service och helt ok prisläge.

Drinkar på Samed Villa

60 bath för det mesta, vattenmelon, bananer, ananas, mango mm. Åååh vad gott det är!

Att promenera längs havet är bland det bästa

Första gången jag ser sjöstjärnor på Samet, de flöt upp på eftermiddagen och kändes inte helt nöjda med livet

Längdhoppstävling på stranden på eftermiddagen

Det finns många mysiga barer och restauranger längs stranden på Saikaew

Eldshow på PloyTalay är den bästa. Varje dag kl.20.30 bjuds det på show. Roligt och spännande för både vuxna och barn.

Eldshowens slut med havet i bakgrunden

Och så lite kvällsbad (och konstig min) före sovdags. Populärt av barnen när poolen inte stängde förrän kl.22.

Saikaewstranden som är så öde nu efter coronaviruset som gör att inga kineser kommer hit. Jag tycker så synd om thailändarna och turismen här nu.

Hemma igen i Ban Phe. Så roligt att åka på utflykt men som sagt borta bra men hemma BÄST!

4 KOMMENTARER

  1. Vi har precis kommit till Koh Samet och jag kan bara hålla med dig😊det är underbart här. Vi är här för femte gången och tröttnar inte på ön🌴☀️.

      • Vi har bott på Vongdeuan resort alla gånger vi varit här så också nu. Vi trivs för att det är fina fräscha rum och trevlig personal😊. I år när vi kom kände de igen oss👍🏻.

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.