
En dag i juni besökte vi Mariannelunds karamellkokeri, det var ett trevligt och gott besök 🙂
Butiken är miniliten, men det roliga var att man fick titta på när de tillverkade godiset. Så genom en fönsterruta inifrån butiken kunde man se direkt in i karamelltillverkningen. Vi fick även smaka på dagsfärska vaniljfudge. Alltså det smälte i munnen, mumsigt värre. I ett fönster från utsidan kunde man stå och titta in där de tillverkade de hårda karamellerna, som tex. polkagrisarna.
I butiken kunde man såklart köpa godis, plocka löst i påse eller köpa färdigpaketerat. Det fanns även ihopplockade små korgar med olika smaker som ge bort present. Vi passade även på att köpa deras egna polkasirap och saltlakritssirap till glassen. Alltså den lakrikssåsen var galet god och smakrik, köp köp!! 🙂
Barnen tyckte det var kul att titta på tillverkningen, det är verkligen ett hantverk.
Massa strutar i olika smaker.
Klubbor
Godis i lösvikt
Barnen tittar på när de hårda karamellerna blir till.
Svag för godis som jag själv är så var det kul att följa ”smeten” till karamellerna sedan hoppade ut och vara klara.
Varma nyproducerade päronkarameller, om det var gott. JA!!
Är alltid trevligt och titta på godistillverkning.
I gränna har dom liknande där man kan kika på när dom gör polkagrisar.
Tack för restipset.
Ja, verkligen! Vilket hantverk och man får ju sådan känsla och godiset blir ju så gott emot att köpa ”vanligt” lösgodis i butik.
Tack för tipset om Gränna!