Nedräkning höstvecka på Malta

2

När semestern var slut så börjar vi ju genast att tänka på hösten/vintern, vad händer här näst? Vi kom fram till att det vore riktigt nice att åka någonstans runt höstlovet. Några kvällar ägnades åt research av resa 🙂 Halva nöjet, fast ibland kan jag bli lite trött på mig själv, jag ger mig aldrig + att jag inte kommer åt alla system som jag hade när jag jobbade på Ticket och det gör mig minst sagt frustrerad…

Researchen var allt ifrån Marrakech, dit har jag så länge velat åka och bo mitt inne i stan i en mysig riad mitt i folkvimlet. Jag tänker mig att det känns lite som när man är i Istanbul på de slingrande marknadsgatorna sprudlande av det lokala livet. Där man kan köpa en färskpressad apelsinjuice och en gyros i varje gatuhörn,  jag älskar det! Men efter att ha läst ud:s rekommendationer om terror mm så får Marrakech stå kvar på önskelistan av resmål ett tag till.

Sedan blev det en gedigen reserach av Kanarieöarna, det är ju perfekt med den värmen som erbjuds i början av november med bara 6 flygtimmar. Synd bara att alla andra också vill åka dit runt höstlovet som gör att priserna skjuter i höjden och det är det inte värt tyckte vi.

Var även lite inne på Dubai som också ligger mig varmt om hjärter. Underbart klimat och riktigt bra hotell, men hittade inget sådär jätteroligt. Är ju så galet svårt att hitta rum med tre extrabäddar eller familjerum för fem och då behöver vi ha två rum = inget kul och dyrt.

Sedan hittade jag Malta och det kändes som ett riktigt bra val för resan. Jag har varit på Malta 2 ggr tidigare senaste gången var 2010. Jag tycker Malta är en riktigt trevlig liten ö, 4 flygtimmar och ingen tidsskillnad, kan det blir bättre. Ja, det skulle kunna få vara lite varmare än vad det nog är. Det börjar bli höst på Malta så vi har inga förhoppningar om att det ska vara 25 g, poolhäng hela dagarna. Utan mer 20 grader, njuta av höstsolen, bada i inomhuspoolen, njuta av allinklusive på de 7 restaurangerna på hotellet, träna, hyra bil och göra lite utflykter, leka i leklandet – spela minigolf – bowla på hotellet. Och framförallt få massa underbar familjetid tillsammans att göra vad vi vill! 🙂

Bilden ovan på mig och tjejerna på Gran Canaria juli 2016

2 KOMMENTARER

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.