Dagsutflykt till Rayong

2

I lördags var det dags för heldagsutflykt till Rayong, den var inte så väl planerad kan jag säga men blev riktigt trevlig till slut 🙂 Första stopp var Passione Köpcenter i Rayong (hette tidigare Laemtong). Vi var här senast för 2 år sedan och de hade renoverat och fräschat upp hela centrumet sedan dess så det var en glad överraskning 🙂 I Rayong finns 2 köpcentrum, Passione och Central Plaza. Passione är ett köpcentrum med Thailändska butiker mer local style med ändå med bra matställen som Pizza Company 🙂 Central Plaza är mer modernt och västerländskt om man kan säga så med butiker som Hm, Mango, Zara, Intersport mm.

På Passione så hade de just nu en Exotic Pet utställning som blev väldigt uppskattat av barnen, där gick vi länge och tittade på alla djuren som var mer eller mindre exotiska för oss 🙂 Sedan kikade vi runt lite, åt en pizza och lyxade till det med glass på Swensen’s när lilleman sov. Är ju så lyxigt gott att gå på glassrestaurang, men kostar ju lika mycket som en middag för familjen så vi gör inte det varje dag precis.

Framåt tidig eftermiddag hade vi alla tröttnat. Jag har fått så himla ont i benhinnorna, tror det beror på att badtofflor är de enda skor jag använder (förutom på gymmet och vid promenader/löpning då). Vissa dagar går man ju ändå en hel del och de är ju så platta, haha lyxproblem jag vet. Lite massage så brukar det släppa 🙂 Så vi köpte lördagsgodis och hoppade in i bilen, hade nog aldrig kommit hemåt utan godis. Barnen tyckte bilresan till Rayong var lite väl lång, och jag förstår dom, det tog nästan 1 timme. På vägen hemåt kom vi på att vi kunde ju åka till Aquariumet i Ban Phe som vi försökte oss på härom dagen men kom lite sent.

Ban Phe Aquarium är inte så stort men ändå en rolig aktivitet, barnen tycker det är kul att kolla på olika fiskar och så kan man gå i en tunnel i akvariumet så fiskarna simmar runt omkring. De har även ett stort akvarium med havssköldpaddor, de är så fina tycker jag. Man kan ju sitta hur länge som helst och titta på dem när de simmar omkring.

Stannade på Chef Krieng och köpte med oss middag hem, gott och skönt att vara hemma efter en heldag på vift!

img_4782

img_4797

img_4798

Röd räv, jo inte så ofta man är så nära en räv men inte så exotisk tyckte vi

img_4784-1

Haha, sött får som måste ha det riktigt svettigt i värmen

img_4785-1

Lama

img_4788-1

Kaniner och sköldpaddor verkar vara kompisar 🙂

img_4792-1 img_4793-1

Tiger Salamandrar

img_4794

Alltså den fetaste paddan jag sett

img_4795   img_4801

Gul och grön anakonda, sjukt äckliga enligt mig. I buren de var i fanns inte lås så vem som helst hade lätt kunnat öppna till dem, till och med ett barn, det gjorde de ännu äckligare

img_4804

Kungens bortgång blir man påmind om överallt img_4807-2

Inte lätt att välja bland alla olika glasskreationer 🙂

img_4809

Saga valde en liten mus eller var det var för djur, men ville ju inte ha körsbär såklart! Inte lätt att göra alla glada även att de får välja vilken glass de vill, eller vidare tacksamt att vara förälder alla gånger! 🙂

img_4813

Lava fondant med jordnötsglass, det var verkligen gott!

img_4817

Då blev även lillfia nöjd då hon ville ha extra jordgubbssås lika mycket som syrran som valt en annan glass. Slutade med att hon satt och åt bara såsen med sked och var supernöjd. Jaja ibland får man bara ge sig för att få alla glada och man själv får njuta av sin glass. Nästa gång vill hon bara ha sås och ingen glass sa hon nöjt efteråt, unge! Haha!

img_4818

Lite firrar på Aquariumet i Ban Phe

img_4820

Tar kort när de är i tunneln och tittar på fiskar

img_4824

Alltid när jag ser stingrockor så längtar jag till Caymanöarna i Karibien då jag fick klappa och simma med dem ute i det fria, sååååå coolt!

img_4825

Spännande med fiskar

img_4827

Lite fiskeredskap, mest information på thai så inte så lätt att förstå vad allt används till

img_4828

Olika båtar och nät

img_4831 img_4838

Hej hej sköldis!

img_4842

Bye bye Aquarimet, vi hinner säkert ses igen innan vi åker hemåt!!

2 KOMMENTARER

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.