Longtailbåt till Railay

0

En parentes, i gårkväll kom våra väskor, skönt är det minsta man kan säga 🙂

Idag var det dags att ta oss ut i den fina thailändska skärgården. Vi gick ner till Nopparat thara stranden som ligger ca 400 meter ifrån vårt hotell. Därifrån kan man hoppa på en longtail båt ut till tex Railay beach, en av de närmsta stränderna. Båtturen tar ca 10 minuter och kostar ca 100 bath (25sek) pp, om man ler och är trevlig brukar man ofta inte behöva betala för barnen. Så är det nästan med alla typ av inträden, biljetter mm i Thailand, små barn brukar vara gratis. I bland är det lite väntetid vid båtarna om de försöker få in fler passagerare i båten, framförallt när man ska hem på eftermiddagen.

Phra Nang beach även kallas prinsessans vik är en mysig strand, dock oftast med väldigt mycket folk. Den ligger precis runt udden efter Railay Beach och många killar som kör longtailbåtarna säger Railay beach men man blir avsläppt på Phra Nang beach.

Vi badade, solade, lekte på stranden och hade det allmänt skönt. Vattnet är helt fantastiskt grönt och långgrunt så det blir väldigt varmt.

Passa gärna på och köp en god lunch utav av någon av longtailbåtarna som ligger vid stranden. Riktigt god mat, grillad majs och goda shakes, mm. Dryck, vatten, chips och annat snacks säljs också från båtarna. Man kan även se apor, om ni följer stigen längst in i viken där alla snopparna står. Ja ni kommer förstå vad jag menar när ni kommer dit. Så brukar det vara väldigt mycket apor som är nyfikna och kommer fram. Mitt tips är att vara försiktiga, de är väldigt söta men kan samtidigt klösa armarna av er när de vill sno alla bananerna i påsen tex. Var försiktiga snälla!

På tal om snopparna, det sägs att fiskarna varje år ställer ditt snoppar intill prinsseans grotta för att få god fångst!

Om ni vill vara ännu mer äventyrliga så när ni går längs stigen till aporna så kan man sedan till höger se långa lianer och en brant stig. Fantastisk klättring som leder till en höjd med en lagun nedanför. Giöm inte vattenflaskan, det kommer bli svettigt! Och tänk inte tanken att ta med småbarn, det är omöjligt.

När det började bli eftermiddag var vi alla nöjda med strand och hav för idag så vi åkte hemåt. När jag hoppade i land så landade på en snäcka och skar upp ett rejält sår under foten. AJ, hoppas det läker fort, bådar ju inte gott för mina framtida fotmassager, sved också ganska bra i saltvattnet.

 

IMG_1464

Vi har egna flytvästar med oss till barnen, undra bara varför de inte är på(?) 🙁

IMG_7717

Railay Beach

IMG_2945

IMG_7871

Den lilla majsälskaren

IMG_7722

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.