Longstay Thailand

0

Longstay Thailand, det må vara bland det bästa i livet! Longstay för oss i Thailand innebär nuförtiden både jobb och förskola/skola. Då kidsen nu börjat skolan så får ju resorna anpassas efter det. Det innebär att vi inte kan resa runt på samma sätt som tidigare. Vi har som tur är hittat en plats i Thailand som vi tycker så mycket om.

Tänkte i dag bjuda på lite longstay Thailand liv!

Att simma på morgonen när solen lagom går upp är riktigt härligt. Det är också då det är lättast att det blir av. Till vinterns resa ska jag skaffa hörlurar som jag kan använda med bluetooth så jag även kan lyssna lite på poddar när jag simmar.

Den thailändska maten, mmm. Pad Thai är verkligen en rätt som jag inte kan föräta mig på.

Massa med tid med dessa underbara ungar, som jag älskar det!

Vårt minimarket som ligger precis utanför husområdet. Här finns det mesta faktiskt. Barnen har nu blivit så stora så de kan gå själva och köpa glass, det är lyxigt tycker de.

Häng på terassen, här jobbas det, spelas spel, pysslas, äts middag mm. Mycket av den vakna tiden hemma i huset hänger vi här.

En hämtlunch när man sitter hemma en dag och jobbar på terassen kan se ut såhär. Hos restaurang ”Tanten” (400 m ifrån oss) kan man köpa pad thai för 40 Bath styck. 12 svenska kronor, det är galet billigt. Jordnötter är lyx som man får fixa själv.

Ibland delar vi upp oss i familjen lite. Som här när lillfia och jag har en afterschool själva på stranden, mycket spel och bad.

Arbetsplats skugga på stranden hör också till vardagen.

Såklart njuter vi ju av värmen, poolbad och salta hav. Det går ju inte ens att undgå när man har det runtomkring hela tiden.

Afterpool. När kidsen kommer hem efter skolan vid 14.15 så blir det ofta mycket poolbad, oftast med kompisar.

De ljumna kvällarna på terassen. Temperaturen ligger vanligtvis i december till mars på ca 26-28 grader. Vi tänder mycket ljus, lyssnar på gräshopporna. Ett och annat jobbsamtal avverkas också då tidsskillnaden gör att kvällarna är populära för möten.

Kan man äta för mycket frukt?! Förra vinterns cravings för mig var passionsfrukt. Passionsfrukten i Vietnam var de största och godaste jag ätit. De i Thailand var inte helt fy skam heller. Hittade ett frukstånd som sålde passionsfrukt för 15 sek för ett halvt kilo, me like. Thai plasttallrikarna och vårt bord ger extra thaifeeling.

På väg hem från ett besök i lekparken, de två minsta och jag. Vårt familjefordon (sareng) är perfekt för korta och lite halvlånga utflykter. När inte moppen räcker till brukar vi hyra bil men det går ju lika bra att åka taxi.

Att ta moppen ner till strandpromenaden, köpa ett halvt kilo räkor ifrån fiskarna som kommit in med fångsten på morgonen. Sedan grilla på kvällen, så härligt. Ett halvt kilo kostar ca 75 sek, lite beroende storlek på räkorna. Grillen används för sällan ska jag säga, hoppas på bättring på det.

Det är lyxigt med pool utanför huset och ofta är det så här lugnt, tills vi hoppar i då 😉

Lite fotboll på stranden i väntan på maten. När jag själv ser bilder som denna så känner jag i vardagens november att väntan på middagen hemma är inte lika lugn och härlig. Iallafall inte för min del. Det ska lagas mat, se till så inget barn somnar, logistik med skjutsningar med barnen aktiviteter mm. Och så får man vara glad om hela familjen är nöjd med det som serveras.. Middagen på stranden när man själv spelar eller tittar på barnen när de spelar fotboll är ganska mycket bättre. Sand mellan tårna är ju livet!

Tisdagslyx! Oljemassage eller fotmassage 1 timme för tjejerna och mig hos Jampa. Det är verkligen härligt!

Friska alkoholfria drycker är något som jag verkligen uppskattar. I och med att min Changkonsumtion är lika med noll.

Lata dagar på stranden.

Framme vid kvällens restaurang innan det är dags för ett kvällsbesök på marknaden före läggdags.

Vid stranden där vi bor ser man inte riktigt solen gå ner i havet. Men kvällarna på stranden är ändå magiskt vackra!

Någon som blir sugen på longstay i Thailand?!

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.