Längtar tillbaka till Vietnam

0
Vietnam

För ett år sedan var vi i full gång med att planera vår Vietnamresa. Förra vintern så startade vi våran 3-månaders resa med att resa runt i Vietnam i en månad. De två resterande månaderna spenderades i Thailand, i Ban Phe där vi har vårt andra hem och det inte krävs så mycket reseplanering för att åka till.

Vietnam var ett härligt land att uppleva, jag ser verkligen tillbaka på resan med värme i hjärtat. Allt var inte som vi hade tänkt oss men när vi slutade att jämföra det mesta med Thailand så blev ju allt så mycket bättre. Jag vidhåller fortfarande vid att det var betydligt dyrare än vad vi trott men har tagit till mig från många håll att man kan leva billigt om man vill.

Visst är det härligt, den här känslan när man planerar en resa till ett nytt resmål? Man googlar, läser recensioner, lyssnar på någon som varit där och sedan planerar man sin resa.

Barnen pratar ofta om Vietnam hemma, framförallt när vi var i Hoi An. Det var en riktigt regnig vecka när vi var där i slutet av december. Vi hyrde cyklar och cyklade runt i staden i princip varje dag. Vi åt massa god mat. Inhandlade ofantligt många ljuslyktor. Firade Sagas 6-årsdag och även nyår på plats. Hoi An är en stad som de flesta kanske bara besöker över dagen eller stannar max några nätter. Jag verkligen älskar när man får uppleva platsen man besöker utan stress och när man hinner se de där platserna som inte alla andra besöker.

Vi upplevde verkligen Hoi An och det är det som jag tror jag gör staden till ett sådant fint minne för barnen. Vietnam är stort och har mycket att uppleva, vi kommer att komma tillbaka dit i framtiden. Det är jag säker på. Nu får vi minnas och glädjas åt det vi fick uppleva när vi var där, snart ett år sedan. Tiden går fort!

Jag och kidsen förväntansfulla inför resan, lillfia inte lika nöjd över att hon knappt fick plats på bilden 🙂 Vi flög med Qatar via Doha till Saigon, perfekt. Sedan flög vi lite inrikes och även från Da Nang till Bangkok. Så hade vi återresan med Qatar från Bangkok till Stockholm, kostade inget extra att boka så. Det gäller att vara smart när man bokar flygbiljetter för att hålla priset nere.

Vietnam

Lite eftermiddagstilltugg på hotellet i Hoi An

Vietnam

Mycket upplevelser blev det kring Mekongdeltat när vi bodde 3 nätter i Can Tho

Vietnam

Phu Quoc, bästa stället att gunga

Vietnam

Sköna eftermiddagar på stranden

Vietnam

Frukost på Saigon Phu Quoc Resort som vi bodde på en vecka och blev ett av våra favorithotell i Vietnam

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.