Köpa ny ac Thailand

0

Det är inte alltid roligt att vara husägare i Thailand. I och med att jag delar med mig av mycket drömmiga bilder så försöker jag ju som ni vet även dela med mig när allt inte är lika drömmigt. Det är ju sällan livet alltid är så, iallafall inte för mig haha.

Precis innan vi skulle åka hem så började vår ac i vårt sovrum att strula, suck o suck. Det slutade med att en ac-kille fick komma och titta på den och konstatera att den var trasig och inte gick att laga. Man räknar med att en ac i Thailand håller i ungefär 10 år, sedan beror ju det självklart på hur mycket den används. Och den hade nästan gjort sina år så det började väl bli dags..

Köpa ny ac

Så det vara bara till att köpa en ny. Managmentet där vi bor hjälper till med precis allt och det är hur bra som helst. Men som svensk vill man ju inte bli lurad och känna att man betalar överpris. Så det blev till att researcha lite. Tur att vi hade grannar på området som redan hade checkat vad en ny ac med installation borde kosta. Det blev en enkel research. Så blev att beställa en ny, det kostade 20000 Bath (6000 sek). Då ingick ac delen inne plus själva fläkten som sitter utanpå huset och installation och bortforsling av gammal. Så vår tuffa del i det hela blev bara att föra över pengar så vips var den installerad och klar! Ganska smidigt ändå 🙂

Så jag ska verkligen tänka på att njuta av kylan nästa gång vi åker till huset, för just nu kändes det mest som att 6000 sek kastades i sjön.

Det kostar att ligga på topp (eller ha ett svalt sovrum) som jag brukar säga haha..

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.