Ny katamaran Ban Phe – Koh Samet

2

I oktober 2017 så började en ny katamaran att trafikera sträckan mellan Ban Phe och Koh Samet. Efterlängtat! Resan tar 10 minuter, det finns flytvästar ombord och man hinner inte bli åksjuk!

Biljetterna säljs mittemot polis stationen i Ban Phe. Alltså på vänster sida om man kommer söder ifrån. Det är tydligt skyltat med Samed Ferry vit och blå skylt som en liten resebyrå. Vintersäsongen 2017/2018 så gick det bra att komma en kvart före båten gick och köpa biljett och det var gott om plats på båten.

Båt tider (uppdaterade mars 2018):
Ban Phe to Na Dan pier  07:30, 09:15, 11:35, 12:35*, 14:45, 17:00
Na Dan pier to Ban Phe 08:15, 10:15, 12:15, 13:15*, 15:30, 17:30

* endast lördag & söndag

Biljettpriser Ban Phe – Koh Samet

Biljetterna kostar 15o bath (ca 40 sek) enkel väg. Biljettpris barn? Vi åkte med 3 barn 2-7 år och de fick åka med gratis. Man kunde även köpa t/r biljetter då gick det bra att åka med åter från Koh Samet vilken dag och tid som man ville.

Parkering

Parkering för vespa/sareng/bil finns på piren bakom resebyrån där man köper båtbiljetter. Vi hade sareng och parkerade i 1 natt/2 dagar, det kostade 60 bath (ca 15 sek)

Obs att med katamaranen så kommer man till piren på Koh Samet. Därifrån får man sedan ta en songathew till den strand man vill till. Pris till Saikew Beach 10 bath (ca 3 sek) pp enkel väg.

Man kan även ta sig från Ban Phe till Koh Samet med lokalbåten och med speedbåt, antingen delad eller privat. Om man åker speedbåt eller lokalbåt så kan man välja båt så man blir avsläppt på den stranden som man ska till.

Mer info om båtarna från Ban Phe till Koh Samet; Kohsametferries

 

Platser ute

Piren ut till båten

Båtar inne i Ban Phe

Wc ombord

Ac, svalt och mörkt om man vill sitta inne

Lokalbåten som också trafikerar Ban Phe – Koh Samet, 50 bath för enkel resa

Piren på Koh Samet

Katamaranen framme på Koh Samet

2 KOMMENTARER

  1. Hej!

    Vet du om det finns flytvästar till barn på båten? (3 år och 8 månader gamla). Eller måste man ta med det hemifrån Sverige?

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.