Klevberget Kinda

0

Klevberget ligger ca 4 km ifrån Rimforsa. Ett ståtligt berg med en fin utsikt över skogar, ängar och Järnlundens vatten. Perfekt som en liten utflykt som passar även för barn.

Man parkerar vid Hallstadängar, som också är ett naturreservat som är känt för sina lindar. Klevberget är perfekt som en dagsutflykt tillsammans med just Hallstadängar och även Trollegater som ligger i närheten och är en av Sveriges största urbergsgrottor.

Vi besökte Klevberget en eftermiddag och det var en lagom utflykt för oss just den dagen. Vid parkeringen fanns karta och mer fakta om området, även ett vindskydd med grill.

Det blev en promenad upp på berget, lite fika och sedan en promenad ner.

När vi var där i början av maj var det så mycket liljekonvaljer som var på väg att börja blomma så jag kan tänka mig att det är fantastiskt fint i mitten/slutet av maj.

Hemliga rum i Klevberget (som man ej kan besöka)

I berget kunde vi även se en port som var igensatt med betong. Så när vi kom hem så googlade vi och hittade flera klipp på youtube om att det var ett gammalt ammunitionsförråd i berget som inte används längre. Men man kunde se hur det såg ut då någon varit inne och filmat, riktigt stort och faktiskt ganska coolt att se på film. Barnen tyckte det var jättespännande. Så ett tips kan ju vara att kolla filmen innan ni besöker Klevberget.

Perfekt med vägvisning

Promenad uppför berget, stigar som även yngre barn klarar av

Solen sken med sin frånvaro denna dag och regnet hängde i luften, ja det kom en och annan skur faktiskt men vi tog skydd under träden. En solig dag gör sig utsikten ännu bättre!

Mer information om berget och dess omgivningar

Den igensatta porten som var det mest intressanta under hela promenaden, tyckte barnen

På väg tillbaka till parkeringen. Vi gick uppför berget mittemot denna skylt sedan följde vi stigen när vi var uppe på berget så vi kom ner en annan väg längre bort på vägen och det var då vi passerade porten. Så det blev som en runda 🙂

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.