KLCC Park – trevlig park i Kuala Lumpur – värt ett besök

2
KLCC Park

KLCC Park ligger i den nyare delen av Kuala Lumpur där bland annat Petronas Twin Towers ligger. Parken är stor och inrymmer promenadvägar, en stor lekpark, de kända fontänerna, barnpool, bänkar och grönytor för umgänge. Parken anlades för att skapa lite grönska kring Twin Towers.

KLCC Park – Med barn

KLCC Park är verkligen ett grönt tillhåll för barn och vuxna i staden. Det finns en stor lekpark som är uppdelad på flera olika områden och passar små som stora barn. Det finns även en barnpool med vattenfall i som barnen får bada, så tips är att ta med sig badkläder.

KLCC Park – Fontäner

På kvällarna kl.20, kl.21 och kl.22 så är det ljud och ljusshow i fontänerna. Varje halvtimma kl.19.30, kl.20.30 och kl.21.30 är det endast ljusshow. På dagarna kan man titta på fontänerna men utan extra finesser.

KLCC Park – Shopping

I anslutning till Twin Towers och KLCC Park så ligger det lyxiga köpcentrumet Suria KLCC. Här finns de flesta butiker och restauranger. Här kan man även äta middag med utsikt mot fontänerna och parken. Mer info.

KLCC Park – Boende

Många trevliga hotell ligger i närheten till parken och många har utsikt mot just Twin Towers och KLCC Park. Hotelltips: Traders, Grand Hyatt Kuala Lumpur, Mandarin Oriental och Ascott Kuala Lumpur. Hotell är prisvärt i Kuala Lumpur så om man vill hotellyxa är det den rätta staden att göra det i. Många hotell har riktigt schyssta takpooler, I like.

KLCC Park – Tips

Om man inte bor i närheten av KLCC Park så man kan gå dit lite när man vill så tycker jag ett besök på eftermiddagen och kvällen är helt perfekt. Först besöka parken för promenad, lek, bad vad som önskas, för att sedan åka upp i Twin Towers och njuta av utsikten, ta en middag i köpcentrumet Suria KLCC och sedan titta på fontänernas ljus och ljudshow. Det finns även många läckra takbarer i närheten om man vill fortsätta kvällen, tips.

KLCC Park

En del av lekparken i KLCC Park med hisnande utsikt mot Petronas Twin Tower

KLCC Park

En annan del av lekparken i KLCC Park

KLCC Park

Som ni ser finns det massa skoj för barn, det enda man ska tänka på är att besöka lekparken under de svalare timmarna på dagen

KLCC Park

De besvikna barnen när föräldrarna inte hade tagit med sig badkläder och vi gick förbi en stor barnpool som det var fritt fram att bada i, se bild överst i inlägget

KLCC Park

Fontänerna dagtid i KLCC Park

2 KOMMENTARER

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.