Hyra hus Safir Village

4
Safir Village
Safir Village – Resortbeskrivning och mina personliga erfarenheter av området (uppdaterat 13 mars- 2018)

Att hyra hus på Safir Village i Ban Phe kan jag verkligen rekommendera. Safir Village ligger mig varmt om hjärtat då vi bott här 2014 och 2015, vår familj trivs hur bra som helst på Safir.

Boende:

Safir Village är ett bostadsområde med 36 hus och 6 lägenheter som ägs av svenskar. Området är uppdelat på 4 olika etapper, i den ordning som det byggdes. Etapp 1, 2 och lägenheterna ligger vid pool nr.1 och restaurangen. Etapp 3 och 4 ligger vid pool nr.2. Det finns olika storlekar på lägenheter och hus, mer info på www.thailandsbo.se Husen på etapp 1 ligger precis runt pool nr.1, husen på etapp 2 ligger på en rad bakom etapp 1 husen. Betydligt lugnare och mer privat om man bor på etapp 2 men man ser inte poolen (bara från något enstaka hus).

Lägenheterna ligger i markplan med egna terasser i kortsidan av området på etapp 1 & 2, nära pool nr.1. (på bilden ovan ser man lägenhetshuset längst bak i bild) Husen på etapp 3 ligger runt pool nr.2, här är det mer space runt husen. Husen på etapp nr.4 ligger längst in på området, nära till pool nr.2. Husen på etapp nr.4 är känns mest privata men också längst till restaurangen. Hela området på Safir är väldigt lugnt, passar alla, barnfamiljer och par som vill ha en lugn semester.

Pris:

De flesta på området hyr ut sina hus när de själva inte är där. I högsäsong kostar hus med 2 sovrum, 2 badrum ca 3300-3500 kr/v inkl. slutstädning. Det finns även större hus på området. Tillkommer gör el ca 200-300kr/v, lakan/handdukar går att hyra för 200 bath/per person för påbörjad vecka. Handdukar byts 2 ggr/v och lakan 1 ggr/v. Man kan även beställa extra städ som kostar ca 80 kr per gång. Det finns även tvättmaskin på området som man kan tvätta själv, kostar ca 8 kr per tvätt.

Läge – Strand:

Safir ligger 400 meter ifrån Suan Son Beach, det är en mindre väg som man kan gå till stranden och sedan kommer ner till strandgatan. Stranden är väl sådär tycker jag, när vi har varit där har den varit lite skräpig och den är ganska så mörk i sanden. Vi har badat där någon enstaka gång. Om man går lite söderut ca 700 m så kommer man till ett annat husområde som heter Pinery Park, stranden nedanför där är mycket finare och där finns även lite fällsolstolar och restaurangvagnar 🙂 Känns lite mer turistiskt där och inte lika local.

Från Safir finns det även gratis pickup om man åker till tex. Wong Beach eller Kim Beach, finns säkert flera stränder men dessa har vi varit på mest. Det är ca 7 km till de stränderna och de är riktigt fina, dock ej långgrunda. Då kommer de och hämtar en, sedan så hänger man på deras strand, köper mat, dricka, massage eller vad man vill och sedan när det är dags för hemfärd så skjutsar de hem en, hur bra som helst. Vi har inte utnyttjat den servicen så jättemycket då vi haft sareng (moppe med sidovagn) eller bil.

Läge – Civilisation:

Safir ligger 4 km ifrån Ban Phe, på lugna gatan. Ban Phe är en lokal ort där det finns allt man behöver. Tesco Lotus (stor matbutik), marknader, lite butiker, restauranger, caféer, apotek, 7-Eleven, läkare, tandläkare, Aquarium, frisör, svenska matvaror, mäklare EraRayong, båtar till Koh Samet mm. Allt som behövs för att klara sig finns där, dock inte så mycket turistshopping. Orten känns local även för mig som varit en hel del i Thailand. Jag upplever inte att man åker in till Ban Phe på kvällen för att käka och strosa/shoppa lite. Det är helt dött ärligt talat.

Snäckaffären är den enda affären förutom mataffären och marknaden som är 2 ggr i veckan som jag shoppar någonting 🙂 Till Rayong tar det ca 30 minuter med taxi, där finns några Köpcentrum om man tröttnar på det lokala. Många har vi märkt åker till Pattaya för större utbud av allt, framförallt shopping, dit är det 8 mil. Precis utanför Safir så ligger ett minimarket som har det mesta man behöver till frukost och så. Inom gångavstånd ( 1km) från Safir Village så har man även en del restauranger och en jättebra massage. Sedan sommaren 2017 har man även 7 Eleven inom gångavstånd (500 m).

Pool:

På området finns 2 pooler. Poolerna är exakt lika stora men poolen vid husområdet 3 & 4 tycker jag känns mer luftigt och lugnt. Runt poolerna finns vita plast solstolar utan dynor, det finns alltid plats. När det är 10 personer som badar samtidigt så är det halleluja vad folk, man är oftast där själv på dagtid. Alla tar sin moppe och åker till någon härlig strand och kommer sedan tillbaka framåt eftermiddagen/kvällen.

Restaurang:

Restaurangen ligger vid husområde 1 & 2, har öppet hela året från ca kl.10-21. Restaurangen har sedan hösten 2017 bytt ägare och heter nu Bistro Safir. Restaurangen har en fb sida om ni vill gå in och läsa mera. Restaurangen känns mer nischad nu som riktigt bra köttrestaurang och sportbar. Smaken är ju som baken men jag gillade restaurangen betydligt mer tidigare. Priserna har gått upp och jag tycker inte det känns lika välkommet att komma dit längre. Trist, då det var en av våra favoriter tidigare.

Övrigt:

Det finns även en reception/service desk som vanligtvis är öppen varje förmiddag, de hjälper till med det mesta. Alltifrån att fixa ny taklampa till att rekommendera bästa vården. Tjejerna i restaurangen hjälper även till med taxibokningar och annat man behöver ha hjälp med under hela dagen.

Man kan hyra vespa och sareng på Safir, tänk på att vara ute i god tid för bokning över jul/nyår då efterfrågan är som störst. Sareng kostar 350 bath(90sek) per dag, hjälmar finns att låna. Det är nästan ett måste ha sareng eller vespa man blir ganska så låst annars tycker jag.

Transfer Minibuss Bangkok Flygplats enkel väg ca 3000 bath (750 sek), bokas direkt via www.thailandsbo.se. Då blir man uppmött med sitt namn på en skylt när man kommer, hur smidigt som helst efter en lång flygresa. Säg även till om babyskydd/bilbarnstolar så löser de ofta det. På Safir finns det gott om barnstolar i restaurangen och man kan hyra spjälsäng och ha i sitt hus.

Mer info: www.thailandsbo.se

Wifi:

Wifi på Safir Village fungerar sådär, det är deras svaghet. Vi har inte själva bott här sedan 2015 men har träffat på en del husgäster under vintern 2017/2018 och de har inte kunnat använda wifi i husen. Vid poolen och restaurangen har det fungerat sådär ibland. Få hus har installerat fiber och där fungerar såklart internet bra. Tips att kolla vid bokning!

 

Tjejerna vid pool nr.1, hus etapp 1 vid sidan och restaurangen längst bak i bild

IMG_6985

Här bodde vi i hus 1:5, bild tagen från vår terass

IMG_2674

Massagen som ligger ca 500 m från Safir (stängd nu 2017) Det finns en massage Jampa som ligger ca 400 m ifrån Safir Village som har öppet varje dag kl.10-20.

IMG_6950

Kvällsmat på stranden 🙂

IMG_3208

Tjejerna i restaurangen på Safir Village och ”vår” taxikille, 2016

 

4 KOMMENTARER

  1. Hej,
    vill först o främst tacka för en väldigt upplysande blogg. Vi har länge funderat på att hyra hus på safir eller tdv men har inte riktigt kommit till skott. Men nu tänkte vi boka till nästa jul/nyår😀 Något speciellt vi ska tänka på? Barnfamilj på två vuxna o 3 barn (1,6,9 år)

    • Åh vad kul! Tack, det kommer komma massa mer tips framöver också 🙂 Har precis gjort om bloggen för att det ska vara enklare att hitta vad man är ute efter. Ni kommer bli supernöjda vilket husområde ni än väljer. Generellt sätt så är det mer liv och rörelse med fler familjer och barn på Tdv än Safir. Det är lite mindre gräsmatteytor på Safir som gör att det blir lite mer tight mellan husen. Tdv 1 & 2 ligger tillsammans, där finns ingen restaurang. Tdv 3 & 4 ligger tillsammans och är ett större område, där ligger restaurangen och finns även ett litet bra gym. Tdv 4 är lite lugnare än Tdv 3 då restaurangen ligger precis vid Tdv 3 och det är mer folk som rör sig där. Enligt mig så är restaurangen bättre och mer prisvärd (alltså bra priser) på Tdv mot Safir som gör att jag tycker Tdv är snäppet bättre än Safir 🙂 Johan som har denna sida hyr ut många av husen på Tdv http://www.hyrahusibanphe.n.nu. Hojta om du har några fler frågor så hjälper jag gärna till! 🙂

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.