Hyra hus Bali Residence

5

Bali Residence är ett jättefint och välskött husområde som ligger i Mae Phim. I år är första gången vi ska hyra hus på Bali Residence och jag är övertygad om att vi kommer att få det toppen. Förra året var vi bara förbi och spanade in området, käkade lunch och barnen passade på att ta ett dopp i poolen. Barnen blev helt sålda, de hade riktigt bra barnmeny i restaurangen och stor pool med stort grönområde runt om, riktig resort känsla.

Boende:
Området består av ca 115 hus i olika storlekar. Det finns vakter på området dygnet runt. Priser på husen varierar väldigt mycket i låg/högsäsong och hur länge man stannar. Det är väldigt förmånligt att hyra i mer än 2 veckor. Sun4U förmedlar en del hus på området, många hyr även ut privat.

Läge – Strand:
När man läser om Bali så står det oftast att det är 2 km till stranden, alltså det verkar vara en fågelväg som ingen använder. Till strandgatan som sträcker sig genom hela Mae Phim är det ca 5-7 km. Bali erbjuder en shuttle bus som skjutsar mot en mindre avgift till Coca-Cola beach som ligger på Chakpongstranden dit är det 4,5 km. Den stranden är jättefin (obs ej långgrund). Man hänger på en restaurang och deras strand. Där finns även massage och hårflätning på barn. Härligt ställe som känns som Thailand var förr, man får hänga i deras solstolar, ta en öl, få massage på stranden, käka lunch och sedan betalar man när man åker hem för dagen, helt perfekt. Det är en hel del skandinaver här så ni kommer inte vara ensamma. Men ändå en bråkdel av turister om man jämför med Phuket tex. Vi har hängt på den stranden några gånger och tycker det är riktigt mysigt.

I Mae Phim och Ban Phe (och däremellan) finns mil efter mil med vackra stränder som man ofta kan hitta en strandplätt för sig själv. Det känns verkligen unikt.

Läge – Civilisation:
Lite i nowhwere skulle man kunna säga. Det enda som finns utanför husområdet är ett litet minimarket. Man bor inte här för att kunna gå ut och shoppa på kvällarna. Man bor här för att njuta av lugnet på området när man varit på stranden en hel dag, eller efter en shoppingutflykt på marknaden i Klaeng eller köpcentrumen i Rayong. Här har man space i sitt hus med sin egna trädgård och slipper trängas hela familjen i ett litet hotellrum och på en balkong som inte ens hela familjen får plats på.

Pool:
Poolen och restaurangen ligger i mitten av området och här är Balis hjärta. Poolen är stor, det finns 2 barnpooler i den och även en sluttande långgrund strand ner i poolen, perfekt för små barn. Mina barn tyckte bron som gick över poolen var roligast, då de lekte bockarna Bruse där. Solstolar, parasoll, uteduschar och toaletter finns vid poolen. Runt poolen är det även ett stort grönområde som man kan röra sig fritt, springa och busa. Det finns även en boulebana.

Restaurang:
Balis restaurang är en stor restaurang som är öppen med tak, här har man utsikt över poolen och området. Riktigt bra mat för vuxna och barn till bra priser. När man bor lite ”off” som Bali ligger på ett positivt sätt tycker jag så är det superviktigt att det är bra restaurang med bra priser. Vi som familj vet jag kommer äta där nästan en gång per dag.

Övrigt:
Massage för både barn och vuxna kan bokas i restaurangen. Lugnet på Bali Residence och de vackra exotiska trädgårdarna gör att området passar lika bra som för par som familjer. I restaurangen kan man hyra sarenger (familjemoppar). Det är nästan ett måste skulle jag säga för att man inte ska känna sig allt för låst.

Mer info:
Ett stort tack till Maria på Sun4U som gett mig massa bra tips om att hyra hus på Bali Residence. Jag har även bokat våra hus som vi ska hyra på Bali Residence genom Sun4U. Bokning mm har gått hur smidigt som helst så de kan jag verkligen rekommendera. Förutom förmedling av hus på Bali Residence har de massa boenden på andra områden,
gå gärna in på deras hemsida för mer info: www.sun-4u.com
På Sun4U:s service kontor som är beläget bakom restaurangen hittar du både badblöjor, paracetamol för barn, uthyrning av barnstolar för måltider och babysängar. Där finns även ett bibliotek som vuxna kan låna böcker.

Priser på taxi/minibuss mm från Bangkok flygplats tex hittar ni på: http://www.sun-4u.com/sv/transport-services/

brpoolen-770x386

IMG_7142

IMG_7137

IMG_7141

5 KOMMENTARER

  1. vad kul att hitta till din blogg.. Vi åker själv till mae phim för första gången nu i november och räknar jag rätt så är ni oxå där då.. vi har hyrt ett hus på blue mango. såg i ett annat inlägg att du var sugen på ett milslopp i rayong i slutet av november, hade gärna sprungit om det varit ett annat klimat, tror inte jag orkar i den värmen 😉 men om du tänkt löpträna något där nere så följer jag gärna med på en tur, =) ska bli kul att följa er resa. Njut av värmen.. hälsningar Emma

    • Kul, att du vill följa oss 🙂 Åh vad kul att ni med ska till Mae Phim, vi är där från 8/11-22/12 🙂 Kul, då måste vi få till en löprunda i värmen! Jag har sprungit en del men det är varmt alltså 🙂 Hoppas resan till Mae Phim går bra, ses!!!! 🙂 🙂 🙂

  2. hej vi tänkte hyra ett litet hus i Mae Phim, kollat på bali recidence,men man vill gå på olika resturanger på kvällen ? var bor man då tipps,vi brukar hyra selang moppe men vill ej köra på kvällen,tipps gärna om hus boende Med vänlig hälsning jens o anna-lena,

    • Hej! Härligt att ni planerar att åka till Mae Phim. Husområden där det finns några restauranger inom gångavstånd är Seebreze, Blue Mango, Sunflower och Cape Maephim. Om ni bor på Bali och inte vill åka moppe på kvällen så är det bara resortens egna restaurang ni når på gångavstånd. Tveka inte att höra av er om det är något mer jag kan hjälpa till med. Många av husen på områdena ovan kan bokas på http://sun-4u.com/sv/ 🙂

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.